Main Content

Locatelli hrdinom Juventusu Turín! Šláger na San Sire ovplyvnila červená karta AC

pondelok, 23. október 2023 08:30 | Autor: TASR

Manuel Locatelli
Manuel Locatelli | zdroj: Instagram Juventus Turín

Futbalisti AC Miláno nevyužili možnosť dostať sa na čelo talianskej Serie A. V nedeľnom šlágri 9. kola prehrali doma s Juventusom Turín 0:1, keď celý druhý polčas hrali bez vylúčeného Malicka Thiawa.

"Rossoneri" zostali na druhom mieste tabuľky, za mestským rivalom Interom zaostávajú o bod, tretí Juventus sa na nich dotiahol už na rozdiel jedného bodu. Kľúčový moment stretnutia na San Sire prišiel v 40. minúte, keď Thiaw zastavil prenikajúceho Moisea Keana, ktorý by sa inak rútil sám na domácu bránu, a dostal priamo červenú kartu.

Hostia početnú výhodu využili, v 63. minúte dal jediný gól zápasu Manuel Locatelli. Jeho strelu z diaľky tečoval do protipohybu brankára domáci stredopoliar Rade Krunič. Hráči AC ukončili sériu štyroch ligových víťazstiev a zapísali si druhú prehru v sezóne.

Hráči Salernitany remizovali na domácom trávniku s Cagliari Calcio 2:2. V tabuľke im patrí so štyrmi bodmi predposledná priečka, Cagliari má o bod menej a je posledné. Slovenský obranca Norbert Gyömbér odohral za Salernitanu celý zápas, jeho krajan v drese hostí Adam Obert prišiel na ihrisko v 73. minúte. Atalanta Bergamo zdolala Janov 2:0.

Domáci vďaka nedeľnému triumfu odsunuli 14-bodový AS Rím na siedmu priečku a Bolognu s rovnakým počtom bodov na ôsmu pozíciu v tabuľke. Janov je pätnásty. Bologna triumfovala doma nad Frosinone Calcio 2:1, AS Rím zdolal v nedeľnom dueli pred domácimi priaznivcami Monzu 1:0. O jediný gól stretnutia sa postaral v 90. minúte taliansky reprezentant Stephan El Shaarawy. Monza má na konte 12 bodov a figuruje na 11. priečke.