Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (22.10.): Veľká strata Oilers, Dvorského skrat i lotyšský reprezentant v Extralige?

nedeľa, 22. október 2023 13:45 | Autor: Róbert Kalnický

Connor McDavid
Connor McDavid | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Dvorského smolné vylúčenie

Dalibor Dvorský nedohral svoj druhý zápas za Sudbury Wolves v OHL. V stretnutí proti Barrie Colts totiž dostal trest 5 minút + do konca stretnutia za podkopnutie. Vlci napriek tomu zvíťazili pomerom 5:3 a Dvorský si pripísal bod za sekundárnu asistenciu.

Ďalší lotyšský reprezentant na Slovensku?

Portál eliteprospects.com prišiel so zaujímavou špekuláciou. Lotyšský reprezentačný obranca Kristofers Bindulis by sa mohol presunúť do slovenskej najvyššej súťaže. 28-ročný rodák z Rigy vlani hral za České Budějovice a postupne sa z neho stala opora tímu. V ročníku 2023/2024 zatiaľ nehral.

Tyler Ennis prestupuje

Kanadský hokejový útočník Tyler Ennis mení v rámci Európy dres. Po pôsobení vo švajčiarskom Berne sa presúva do nemeckého Adleru Mannheim. V doterajšom priebehu sezóny neodohral ani jedno stretnutie.

Situácia okolo Garlanda sa stupňuje

Americký útočník Conor Garland sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude bude sťahovať na novú adresu. V nočnom zápase na ľade Floridy Panthers sa postupne prepadol do štvrtej formácie. Otvorene sa hovorí a zmene pôsobiska a veľký interes majú celky zo Západnej konferencie. 

McDavid sa zranil

Connor McDavid sa zranil v nočnom zápase proti Winnipegu Jets. Zatiaľ nie je známy presný rozsah ani typ zranenia, no podľa prvých reportov sa jedná o svalové zranenie. Kanadská superhviezda zažíva hororový začiatok do sezóny. Ani zdaľeka nemá čísla, na aké je zvyknutý a teraz ho trápi aj poranenie.