Main Content

Chelsea mala Arsenal na lopate, neprehrala 4 zápasy za sebou: Manchester United zvíťazil

nedeľa, 22. október 2023 10:22 | Autor: TASR

Mykhaylo Mudryk
Mykhaylo Mudryk | zdroj: TASR

Futbalisti Arsenalu remizovali v sobotňajšom londýnskom derby na ihrisku FC Chelsea 2:2 a zostávajú v Premier League naďalej bez prehry.

V zápase 9. kola prehrávali ešte štvrťhodinu pred koncom 0:2, no vďaka gólom Declana Ricea a Leandra Trossarda zachránili bod. Arsenal je v tabuľke druhý o skóre za vedúcim Manchestrom City, štvrtý Tottenham, ktorý zaostáva o bod, má však k dobru pondelňajší duel s Fulhamom.

"The Blues" sa dostali do vedenia už v 15. minúte, keď pokutový kop premenil stredopoliar Cole Palmer. Na 2:0 zvýšil v úvode druhého polčasu Ukrajinec Mychajlo Mudryk. Ani to však domácemu tímu nestačilo na zisk troch bodov. Arsenal v druhom dejstve zapol na vyššie obrátky a napokon vybojoval remízu, čím si udržal tohtosezónnu ligovú nezdolanosť.

V Merseyside derby zvíťazil Liverpool nad mestským rivalom Evertonom 2:0. Domáci po bezgólovom prvom polčase využili presilovku, ktorú hrali od 37. minúty, keď dostal Ashley Young druhú žltú a zároveň červenú kartu. Oba góly strelil Mohamed Salah, prvý v 75. minúte z penalty. Úradujúci majster Manchester City zvíťazil nad Brighton & Hove Albion 2:1.

Domáci si vytvorili rozhodujúci náskok v prvom polčase, keď sa presadili Julian Alvarez a Erling Haaland, ktorý v klube skóroval po štyroch dueloch. Po zmene strán znížil Ansu Fati, ale hosťom sa už vyrovnať nepodarilo. City sa po dvoch prehrách vrátilo späť na víťaznú cestu a vedie neúplnú tabuľku, Brighton je siedmy. Druhý manchesterský klub United vyhral na ihrisku posledného Sheffieldu United 2:1 a posunul sa na ôsme miesto.

O troch bodoch pre hostí rozhodol gól Dioga Dalota zo 77. minúty. United si pred stretnutím uctili pamiatku klubovej legendy Bobby Charltona, bývalý dlhoročný hráč "červených diablov", ťahúň anglickej reprezentácie a majster sveta z roku 1966 zomrel v sobotu vo veku 86 rokov. Hráči pred úvodným výkopom položili do stredu ihriska veniec s nápisom "Na pamiatku Sira Bobbyho".

Na piatej priečke je Newcastle, ktorý vyhral doma nad Crystal Palace jasne 4:0. Jacob Murphy strelil prvý gól a na ďalšie dva prihral. Slovenský brankár Martin Dúbravka z Newcastlu sedel na lavičke náhradníkov. Brentford zvíťazil nad Burnley 3:0 a dosiahol druhý triumf v sezóne. Wolverhampton otočil duel v Bournemouthe z 0:1 na 2:1, keď využil presilovku po vylúčení Lewisa Cooka. Nottingham neudržal vedenie 2:0 po góloch Chrisa Wodda a nakoniec iba remizoval s nováčikom Lutonom 2:2.