Main Content

Tréner Newcastlu United stojí za Sandrom Tonalim: Čo Eddie Howe povedal o stávkarskej kauze?

piatok, 20. október 2023 18:00 | Autor: TASR

Eddie Howe
Eddie Howe | zdroj: TASR

Anglický futbalový tréner Eddie Howe z Newcastlu tvrdí, že Sandro Tonali má v klube budúcnosť aj napriek jeho súčasnej kauze. Taliansky reprezentant momentálne čaká na výsledok vyšetrovania údajného nelegálneho stávkovania, do ktorého je zapletený.

"Budeme ho podporovať, pretože ho vnímame ako súčasť tímu na mnoho rokov dopredu. Sú veci, o ktorých mám pocit, že ich netreba hovoriť. Sme mu dlhodobo zaviazaní. V jeho živote nastali zmeny - prišiel z Talianska do Anglicka. To je dosť ťažké na to, aby sa s tým vyrovnal, a teraz má túto situáciu. Ako futbalový klub ho ochránime, pokúsime sa mu dať lásku a podporu, ktorú potrebuje, aby našiel riešenie na svoje problémy," cituje z Howeho vyhlásenia agentúra AFP.

Tonali z Newcastlu zrejme v sobotu proti Crystal Palace odohrá svoj posledný zápas v prebiehajúcej sezóne Premier League. Talianska futbalová federácia (FIGC) by mala o jeho suspendácii pre nelegálne stávkovanie rozhodnúť do konca budúceho týždňa. Dvadsaťtriročný stredopoliar sa polícii priznal, že v čase keď pôsobil v AC Miláno, stavil na výhry svojho vtedajšieho klubu.

Podľa informácii denníka La Gazzetta dello Sport by mala byť dĺžka jeho trestu známa pred zápasom Ligy majstrov medzi Newcastlom a Borussiou Dortmund (25. októbra). FIGC už udelila zákaz činnosti na sedem mesiacov stredopoliarovi Nicolovi Fagiolimu z Juventusu Turín, ktorý sa taktiež do kauzy zaplietol. Turínska prokuratúra čoskoro vypočuje aj Nicola Zaniolu.

Útočník Aston Villy však trvá na tom, že nikdy nestávkoval na futbal, ale hral iba poker a blackjack. Do stávkového škandálu v talianskom futbale má byť zapletená viac ako desiatka hráčov Serie A. Ako prvých polícia začala vyšetrovať Tonaliho a Zaniola, ktorí v uplynulom asociačnom termíne museli pre kauzu opustiť kemp talianskej reprezentácie. Tá sa pripravovala na dva zápasy kvalifikácie ME 2024 proti Malte (4:0) a Anglicku (1:3).