Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (20.10.): Maxim Štrbák, legendárny Pavol Demitra i otázky ohľadom bránkoviska Tampy Bay

piatok, 20. október 2023 11:46 | Autor: Róbert Kalnický

Pavol Demitra
Pavol Demitra | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Maxim Štrbák si otvoril strelecký účet

Slovenský hokejový obranca Maxim Štrbák strelil svoj prvý gól v NCAA. 18-ročný Košičan v doterajšom priebehu odohral zatiaľ päť zápasov a na prvý presný zásah dlho čakať nemusel. Postupne sa udomácňuje v zostave a stáva sa z neho opora Michiganu.

Liptov opúšťa ďalší legionár

Po Juliusovi Vähätalovi si našiel nové pôsobisko aj ďalší legionár z Liptova. Micke Saari sa z Liptovského Mikuláša sťahuje do dánskeho Odense Bulldogs. V dánskej najvyššej súťaži to bude jeho premiéra. V minulosti hral aj vo fínskych súťažiach či švédskej hokejovej lige.

Pavol Demitra bude uvedený do siene slávy St. Louis Blues

Slovenská hokejová legenda Pavol Demitra sa dostáva do hviezdnej spoločnosti. Bývalý kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie a dlhoročná ikona slovenského hokeja bude uvedená do Blues Hall of fame. Okrem neho sa tejto pocty dočkali aj Keith Tkachuk a brankár Mike Liut.

Ullmark a Tampa Bay?

Po zranení Andreia Vasilevského sa naďalej otvorene špekuluje o možných posilách pre Tampu Bay. Podľa posledných reportov zo zámoria je s organizáciou Bleskov spájaný gólman Linus Ullmark. Brankár Bruins odštartoval sezónu vo veľkom štýle, avšak neustále je terčom špekulácií.

Čo s Puljujärvim?

Jesse Puljujärvi stále nemá nové pôsobisko v tomto ročníku. Aj v jeho prípade je to neľahká a pomerne nejasná situácia. Zámorskí insideri sa predbiehajú v špekuláciách, s ktorým tímom jeho meno spoja. Najnovšie sa však špekuluje skôr o možnosti návratu do rodnej krajiny.