Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (19.10.): Nový angažmán Jaroša, zranenia opôr v NHL i dejisko finále pohára

štvrtok, 19. október 2023 13:56 | Autor: Róbert Kalnický

Christián Jaroš
Christián Jaroš | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Jaroš si našiel nový klub

Slovenský hokejový obranca Christián Jaroš bude pôsobiť aj naďalej v KHL. Jeho novým zamestnávateľom bude ruský Severstaľ Čerepovec. Jaroš v uplynulej sezóne pôsobil v Avangarde Omsk či CSKA Moskva. Vo farbách nového tímu bude hrať po boku krajana Adama Lišku.

Legionár z Liptova sa vracia domov

Fínsky útočník Julius Vähätalo sa vracia do rodnej krajiny. Po pôsobení v Tipos Extralige vo farbách Liptovského Mikuláša bude jeho kariéra pokračovať v TUTO Hockey. V druhej najvyššej súťaži z krajiny tisícich jazier už pôsobil v minulosti.

Finále pohára na Považí

JOJ ŠPORT Slovenský pohár počas tohto leta vyvrcholí v Považskej Bystrici. Počas 9. a 10. decembra sa stretnú na Považí štyri najlepšie tímy po základnej časti. Informáciu o tom zverejnil na sociálnej sieti Facebook oficiálny profil Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Nová posila Panthers bude chýbať

Florida Panthers sa len pred pár dňami dohodla s Jonahom Gadjovichom na podpise ročného jednocestného kontraktu. Podľa posledných informácií však najnovšia akvizícia finalistu uplynulého ročníka profiligy bude absentovať minimálne do začiatku novembra.

Luke Schenn sa zranil

Nashville Predators nemôže počítať so službami Lukea Schenna. Kvôli zraneniu bude absentovať štyri až šesť týždňov. Dôvodom je poranenie v dolnej časti tela, ktoré si privodil v jednom zo zápasov. Jedna z najväčších posíl Preds pred sezónou tak bude dlhšiu bodu mimo hru.