Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (18.10.): Verný Bellingham, tréner Andrea Pirlo, Hojlund, Lindelof či Neymar v bolestiach

streda, 18. október 2023 10:28 | Autor: Jakub Vaverka

Jude Bellingham
Jude Bellingham | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Jude Bellingham je verný Realu Madrid

Anglický reprezentant Jude Bellingham potvrdil, že v kádri Realu Madrid a celkovo v Španielsku sa cíti fantasticky. „Chcem ostať v Reale Madrid nasledujúcich desať až päťnásť rokov. Milujem to tu, toto je miesto, kde chcem pôsobiť."

Neymar má zdravotné problémy

Útočník saudskoarabského Al-Hilal Neymar opustil kvalifikačný zápas Brazílie s Uruguajom predčasne. Z ihriska ho niesli na nosidlách a hviezdny kanonier mal v očiach slzy. Momentálne nie je jasné, ako dlho bude chýbať, lekári čakajú na výsledky testov. Je možné, že v tomto kalendárnom roku už do diania nezasiahne.

Hojlund sa stráni porovnávaniu 

Rasmus Hojlund, vychádzajúca hviezda dánskeho futbalu, stojí nohami pevne na zemi a nechce sa porovnávať s Nórom Erlingom Haalandom z Manchestru City. „Haaland? Radšej sa s ním nechcem porovnávať, je to trieda sama o sebe. Jedného dňa by som sa chcel dostať na jeho úroveň, ale myslím si, že zatiaľ je priskoro," dodal zakončovateľ Manchestru United. 

Andrea Pirlo má podporu vedenia

Špekulácie o tom, že by mal Andrea Pirlo dostať ako hlavný tréner Sampdorie Janov výpoveď, sa nezakladajú na pravde. Janovčania v tejto sezóne Serie B vyhrali 1 zápas, 3 remizovali a pripísali si 5 porážok. „Andrea je náš líder, dotiahne nás na TOP úroveň, je to skvelý tréner," povedal klubový šéf Matteo Manfredi pre noviny Gazzetta.

Victor Lindelof sa nikam nechystá

Švédsky obranca Lindelof je naklonený zotrvaniu v Manchestri United. „Mám v kontrakte klauzulu na predĺženie do roku 2025 a myslím si, že čoskoro bude aktitovaná. Pokračovať v United? Rozhodne, užívam si to tu. Je to klub, ktorý mám rád a zbožňujem, že môžem reprezentovať jeho farby."