Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (17.10.): Thiago Silva, Deco, Felix, Pochettino, Cancelo či Raya alebo de Jong

utorok, 17. október 2023 12:35 | Autor: Jakub Vaverka

Thiago Silva, Chelsea FC
Thiago Silva, Chelsea FC | zdroj: Instagram

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Mauricio Pochettino je optimista

Chelsea už cez víkend hostí v londýnskom derby Arsenal a kouč The Blues Mauricio Pochettino je optimista. „Veľa vecí do seba zapadáme, myslím si, že nás čaká dobré obdobie," uviedol Argentínčan. Modrí momentálne ťahajú sériu troch výhier v rade, čo sa vzhľadom na ich hernú a výsledkovú krízu nestalo už dlhší čas.

Toto bol dôvod, prečo Raya prestúpil

„Som v jednom z najdôležitejších klubov na svete a chytávam v Lige majstrov, ktorá bola mojím snom. Jasné, kouč Arteta bol jedným z dôvodov," uviedol španielsky brankár Arsenalu David Raya ohľadom svojho transferu z Brentfordu do tímu The Gunners. Jeho hosťovanie sa v lete zmení na trvalý prestup. „Keby to bolo na mne, urobím to hneď zajtra."

Deco je diplomat

Športový riaditeľ FC Barcelona Deco hovorí o hosťovaniach Joaa Felixa z Atlética Madrid a Joaa Cancela z Manchestru City. „Odvádzajú pre náš tím skvelú prácu. Je však priskoro hovoriť o nejakých rokovaniach s Man City alebo Atléticom. Uvidíme, Joaovia nám pomáhajú, to je podstatné."

Nová zmluva pre de Jonga?

Vedenie FC Barcelona podľa dostupných reportov zo Španielska pracuje na podpísaní nového kontraktu s holandským záložníkom Frenkiem de Jongom. Hráč je v metropole Katalánska spokojný, pričom kluboví šéfovia si uvedomujú, že je jedným z kľúčových hráčov Blaugranas. 

Návrat Thiaga Silvu do Chelsea?

Thiago Silva je stále hráčom Chelsea FC, ale v lete by mohol klub opustiť a vrátiť sa do rodnej Brazílie. Spomína sa jeho možný návrat do Fluminense. „Môj vzťah s týmto klubom je dlhodobý. Teraz by som ale o tom nechcel príliš hovoriť. Uvidíme, kde ukončím svoju krásnu kariéru, musím myslieť aj na ženu a deti."