Main Content

Adam Ružička čakal na gól v NHL takmer rok! Zmena trénera mu v Calgary sedí, Flames s ním počítajú

utorok, 17. október 2023 10:25 | Autor: TASR

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Útočník Adam Ružička sa stal prvým Slovákom, ktorý sa v novej sezóne NHL zapísal do streleckej listiny. Pripísal si navyše aj asistenciu.

Calgary však v noci na utorok prehralo na ľade Washingtonu 2:3 po nájazdoch. Ružička otvoril skóre duelu v 5. minúte a v zámorskej súťaži sa tak presadil prvýkrát od 4. decembra 2022. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu. V 18. min asistoval pri presilovkovom presnom zásahu, o ktorý sa postaral Dillon Dube a Flames viedli už 2:0.

Ružička odohral za hostí 15:07 minúty a okrem dvoch bodov si pripísal aj mínusový bod. "Na to, že sme hrali na ľade súpera, bol to z našej strany celkom dobrý zápas. Odohrali sme tri stretnutia a každým duelom sme sa zlepšovali. Práve to chceme vidieť aj naďalej. Spôsobom, akým sme hrali, sa chceme prezentovať aj v ďalších stretnutiach," uviedol pre nhl.com tréner hostí Ryan Huska.

Noah Hanifin získal dve asistencie a v tejto sezóne ich má na konte už štyri v troch zápasoch. Je šiestym obrancom v histórii Flames, ktorý zaznamenal asistenciu v každom z prvých troch duelov tímu. Zároveň prvým od sezóny 2014/15, keď sa to podarilo Markovi Giordanovi. Calgary v treťom stretnutí druhýkrát prehralo. Domáci v priebehu druhej tretiny vyrovnali a v samostatných nájazdoch ako jediný rozvlnil sieť Jevgenij Kuznecov.

V drese Capitals nastúpil v druhej obrannej formácii Martin Fehérváry. Na ľade strávil 17:38 minúty, zaznamenal tri hity a jednu strelu na bránku. Washington si v druhom zápase sezóny pripísal prvé víťazstvo. Prvý gól v profilige strelil Matthew Phillips a pridal k tomu aj asistenciu. Útočník prestúpil do tímu pred sezónu, predtým pôsobil práve v Calgary: "Bolo to zaujímavé, že hneď druhý zápas v sezóne sme hrali s Flames. Mám šťastie, že môžem hrať s takými úžasnými hráčmi. Bol to skvelý duel." Prvý súťažný triumf si na poste trénera pripísal Spencer Carbery, ktorý 30. mája nahradil Petra Laviolettea. "Nebol to pre nás ľahký zápas. Mal som pocit, že sa snažíme dostať súpera pod tlak a otočiť duel," uviedol kouč Washingtonu.