Main Content

Našiel Detroit brankársku jednotku? Skúsený Reimer otvoril pôsobenie v Red Wings čistým kontom

utorok, 17. október 2023 10:22 | Autor: TASR

James Reimer
James Reimer | zdroj: TASR

Brankár James Reimer odštartoval pôsobenie v Detroite čistým kontom. Kanaďan pomohol Red Wings k víťazstvu 4:0 na ľade Columbusu 23 zákrokmi. V noci na utorok dosiahol míľnik tréner Paul Maurice.

Tréner Floridy Panthers absolvoval proti New Jersey Devils (4:3) svoj 1769. zápas v NHL a dostal sa na tretie miesto pred Joela Quennevillea. Tridsaťpäťročný Reimer sa stal štvrtým najstarším brankárom v histórii, ktorý neinkasoval počas debutu za tím. Je len tretím, ktorý v premiére za Detroit zaznamenal čisté konto.

Ďalšími boli Ville Husso (14. októbra 2022) a Dave Gatherum (11. októbra 1953). "Som šťastný, štatistiky sú pekné a je naozaj výnimočné dosiahnuť čisté konto vo svojom prvom zápase. Chlapci mi veľmi pomohli, bolo pôsobivé ako bojovali počas duelu. Je to naozaj dobrý pocit, keď sa vám podarí vyhrať prvý zápas, v ktorom nastúpite," konštatoval pre nhl.com Reimer pre ktorého to bolo 29. čisté konto v profilige.

Detroit po prehre v úvodnom stretnutí sezóny na ľade New Jersey Devils (3:4) zaznamenal druhé víťazstvo v rade. Podľa trénera Dereka Lalondeho mal na tom veľkú zásluhu práve Reimer: "Bol rozdielovým hráčom v prvej tretine. Nebránili sme veľmi dobre a ľahko sme strácali puky, čo sme nerobili počas prípravných duelov. James bol v bráne, aby nás podržal a podarilo sa mu to."

Finalista minulej sezóny z Floridy sa dočkal v treťom zápase prvého víťazstva, keď uspel proti Devils 4:3. Sam Reinhart prispel k triumfu dvoma gólmi. "Vybudovali sme si zaslúžený a solídny náskok. Som spokojný s víťazstvom, viedli sme 4:0, no v závere sa dostali do menších problémov pre vylúčenia," povedal Maurice. Brankár Sergej Bobrovskij dosiahol 106. víťazstvo za Panthers a vyrovnal Johna Vanbiesbroucka na druhej priečke v počte triumfov.

Roberto Luongo je na prvom mieste (230). Darí sa aj tretiemu hráčovi minuloročného draftu Loganovi Cooleymu. Po skvelom debute v súťaži, keď zaznamenal dve asistencie a prispel k triumfe Arizony na ľade New Jersey (4:3 pp a sn) bodoval aj proti New Yorku Rangers. V 25. minúte asistoval na vyrovnávajúci gól Claytona Kellera, no Coyotes prehrali 1:2.