Main Content

Majster nechal zabudnúť na sériu prehier: Košice vydolovali všetky body proti Nitre

nedeľa, 15. október 2023 19:25 | Autor: TASR

HC Košice
HC Košice | zdroj: TASR

Hokejisti HC Košice zvíťazili nad HK Nitra 4:3 v nedeľňajšom zápase 10. kola Tipos extraligy. Po dvoch ligových prehrách zabodovali naplno a na konte majú 16 bodov.

Nitrania nenadviazali na dve víťazstvá po sebe a s ôsmimi bodmi sú naďalej na predposlednom 11. mieste. Hráči HC Košice v stredu uzavrú svoje účinkovanie v Lige majstrov, keď v domácom zápase nastúpia proti nemeckému tímu Adleru Mannheim. Po bezgólovej prvej tretine ako prví skórovali hostia, keď sa Buček dostal za obranu súpera a po krátkom úniku prekonal Riečického.

Už o 24 sekúnd však Krivošík vyrovnal a o dve minúty na neho nadviazal Fejes - 2:1. Keď Pollock v 32. minúte zvýšil na 3:1 zdalo sa, že domáci majú duel pod kontrolou. Hostia ich však v úvode druhej časti zaskočili, keď Harper znížil na 3:2 a Gill prvým gólom v sezóne využil presilovku - 3:3. Košičania získali tesný náskok späť o 46 sekúnd, keď Pollock strelou z ostrého uhla prekvapil brankára Kašíka - 4:3. Domáci si už náskok nenechali vziať a skóre sa nezmenilo ani počas hry hostí bez brankára.