Main Content

Martinčania sa v Brezne natrápili: Tesnú výhru si však ustrážili

nedeľa, 15. október 2023 14:26 | Autor: Redakcia Sport7.sk

MHA Martin
MHA Martin | zdroj: Jakub Ruman

Muži MHA Martin odohrali svoj druhý súťažný zápass v druhej hokejovej lige. V Brezne sa zverenci Andreja Novotného vytrápili, no napokon si dokázali pripísať všetky tri body a držia prvé miesto v tabuľke skupiny Východ.

Stretnutie na Horehroní otvoril rýchly presný zásah Stročku, ktorý sa presadil už v druhej minúte. Následne zverenci Andreja Novotného mali veľkú hernú prevahu, no nedokázali sa presadiť strelecky. Trest prišiel v dvanástej minúte, keď Bauer prekonal Kána a vyrovnal na 1:1. Veľmi dôležitým okamihom bol presných zásah Aleksandra Likhacheva, ktorý v oslabení opäť poslal Martinčanov do vedenia.

V druhej tretine sme presné zásahy nevideli. Hral sa hokej hore-dole, no ani jeden z tímov nedokázal nájsť recept na dobre chytajúcich gólamov. V 47. minúte skóroval spomedzi kruhov Kristián Huba, ktorý naklonil misky váh na stranu martinských hráčov. Hoci ešte Pinka dokázal znížiť, domácim sa už vyrovnať nepodarilo. Celé stretnutie okorenila výborná atmoséru, ktorú vytvorila zhruba stovka Martinčanov na tribúnach.

HK Brezno - MHA Martin 2:3 (1:2, 0:0 1:1)

Góly a asistencie: 12. Bauer (Smida, Kováčik), 49. Pinka (Lajoš) - 2. Stročka (Kolčák, Hanes), 16. Likhachev (Fázik), 47. Huba (Kolčák, Simon)

Zostava HK Brezno: Černák - Petrinec F., Petrinec T., Masarik, Smida, Zemko - Kováčik, Koštial, Bauer - Ďördik, Giertl, Pinka - Balcar, Lajoš, Gavura

Zostava MHA Martin: Kán - Fabian, Huba, Podhorský, Dvořák, Chovaniak, Belica - Simon, Jurášek, Malík - Hanes, Stročka, Kolčák - Hús, Likhachev, Kalnický R. - Fázik, Lietava

Vyjadrenie trénera Andreja Novotného:

„Aj napriek tomu, že sme išli do zápasu v oklieštenej zostave, tak sme chceli produkovať aktívnu hru, ktorá sa nám darila len v prvých striedaniach. Následne sme sa prispôsobili súperovi, ktorý bol v niektorých pasážach zápasu lepší ako my, ale nakoniec sa nám podarilo vybojovať všetky tri body za čo som veľmi rád. Chlapci podali bojovný výkon a tešíme sa na najbližší domáci zápas proti Senici."

FOTO: Jakub Ruman
ZDROJ: MHA Martin