Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (15.10.): Blíži sa Dvorského koniec? Tomáš Jurčo i David Jiříček

nedeľa, 15. október 2023 13:15 | Autor: Róbert Kalnický

Auston Matthews
Auston Matthews | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Jiříček s prvým gólom v NHL

Český hokejový obranca si pri tohtosezónnom debute v kanadsko-americkej NHL pripísal svoj prvý profiligový gól. Mladý talentovaný český zadák odohral svoj piaty duel v najlepšej hokejovej lige sveta a presne mierenou strelou upravil skóre na 4:1. Columbus napokon v domácom prostredí zvíťazil pomerom 5:3.

Jurčo sa udomácňuje v Davose

Útočník Tomáš Jurčo sa pomaly, ale isto udomácňuje vo švajčiarskom Davose. Presadil sa aj vo včerajšom stretnutí proti Klotenu. Počas zápasu sa síce žlto-modrí dostali do vedenia pomerom 2:1, no napokon padli po predĺžení.

Blíži sa Dvorského koniec?

Dalibor Dvorský v novom ročníku švédskej SHL má veľké problémy. Aj v polovici októbra je stále Dvorský bez bodu a vo farbách Oskarshamnu sa z neho stal trinásty útočník. Médiá otvorene hovoria o tom, že by sa mohol priblížiť prestup do zámorskej juniorskej súťaže.

Matthews s perfektným štartom

Americký útočník Auston Matthews prežíva fantastický úvod nového ročníka. Najskôr hetrikom režíroval obrat proti Montrealu, následne sa mu dnes v noci podarilo streliť ďalšie tri góly proti Minnesote Wild. Matthews tak má po dvoch odohratých dueloch na konte už šesť presných zásahov.

Nemec by mal byť v poriadku

Po tvrdom zákroku Colea Koepkeho sa predčasne pre Šimona Nemca skončilo prvé stretnutie v AHL. Následne médiámi obehla informácia ohľadom jeho zdravotného stavu. Bližšie vyšetrenia potvrdili, že Nemec by nemal mať žiadny vážny zdravotný problém, avšak situácia bude posudzovaná na dennej báze.