Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (13.10.): Reprezentant pod Pustým hradom, popradské rošády či Luke Adam

piatok, 13. október 2023 13:46 | Autor: Róbert Kalnický

Miroslav Mucha
Miroslav Mucha | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Rostislav Marosz má nový klub

Český hokejový útočník Rostislav Marosz si našiel nového zamestnávateľa. Po predčasnom konci v Spišskej Novej Vsi sa skúsený Čech vrátil do rodnej krajiny. Jeho kariéra bude pokračovať v tíme HC Frýdek-Místek. V Chance Lige už aj debutoval a v dvoch zápasoch má na konte dva kanadské body.

Luke Adam pod Urpínom

Banská Bystrica získala poriadnu posilu. Najnovším prírastkom do kádra Baranov je totižto kanadský stredný útočník Luke Adam. 33-ročný center odštartoval sezónu v českej najvyššej súťaži vo farbách Plzne, avšak nedokázal sa presadiť. Po siedmich zápasoch nebodoval a tak musel predčasne skončiť. Interes o jeho služby mal aj bratislavský Slovan.

Koniec v Poprade

Popradský Aquacity Pikes sa rozhodol ukončiť kontrakt s ukrajinským útočníkom Olexeiom Voronom. 26-ročný rodák z Kyjeva prišiel na Slovensko v závere uplynulého ročníka. Po krátkom pôsobení v Leviciach sa presunul pod Tatry, kde v aktuálnom ročníku odohral 7 zápasov so ziskom štyroch kanadských bodov.

Liptovský Mikuláš poslal hráčov na hosťovanie

HK 32 Liptovský Mikuláš sa rozhodol poslať trio svojich hráčov do Popradu. Konkrétne do Aquacity Pikes na hosťovanie kvôli nedostatočnej zápasovej vyťaženosti. Dres Šťúk tak môžu obliecť Tomáš Klíma, Adrián Valigura a Jakuba Nespala.

Do Zvolena smeruje známy útočník

Slovenský útočník Miroslav Mucha prichádza na hosťovanie do HKM Zvolen. Forward, ktorý odštartoval ročník 2023/2024 v českej najvyššej súťaži doplatil na pretlak legionárov v organizácii Liberca. Vo farbách slovenského vicemajstra by mal pôsobiť od najbližšieho stretnutia a jeho návrat naspäť do Čiech nie je vylúčený.