Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (13.10.): Nespokojnosť v Montreale, Dvorský len ako náhradník i zmeny vo Fínsku

piatok, 13. október 2023 13:24 | Autor: Róbert Kalnický

Joel Armia
Joel Armia | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Dvorský len ako náhradník

Slovenský útočník Dalibor Dvorský v novom ročníku švédskej SHL stále nebodoval. Pozícia hokejistu, ktorého z desiateho miesta draftovalo St. Louis Blues sa v Oskarshamne postupne zhoršuje. Včera sa mladý, stále len 18-ročný rodák zo Zvolena ocitol v roli trinásteho útočníka. Oskarshamn uspel na ľade Färjestadu pomerom 2:1.

Armia chce preč z Montrealu

V organizácii Montrealu Canadiens panuje napätá atmosféra. Dôvodom je najmä fínsky útočník Joel Armia, ktorý nemá stále miesto v prvom tíme Habs. Predstavitelia tímu ho totiž preradili na farmu do Lavalu. Ani tu však nie je s jeho výkonmi spokojnosť. Viacerí fanúšikovia poukazujú na to, že v rezervnom tíme Canadiens zbytočne zaberá miesto Filipovi Mešárovi.

Repčík zažiaril v zámorí

Peter Repčík prežil ďalší vydarený zápas v juniorskej QMJHL. Za Drummondville si pri výhre nad Monctonom (11:1) pripísal gól a dve asistencie. Celkovo má na konte už desať kanadských bodov, pričom sa predstavil len v 8 stretnutiach. Jeho forma smerom k MS hráčov do 20 rokov začína gradovať.

Parahokejisti sa vrátili domov

Slovenskí parahokejisti majú za sebou vydarený šampionát B-kategórie. Po fantastických výsledkoch a len jedinej prehre sa z Astany vrátili v pozícii celku, ktorí sa vracia do elitnej kategórie. Zverenci Ivana Hricka podávali fantastické výkony, vďaka ktorým dokázali predčiť svojich súperov a na najbližšom šampionáte budú hrať opäť medzi elitou.

Veľká zmena vo Fínsku

Fínska najvyššia hokejová súťaž prejde zásadnou zmenou. Liiga bude opäť otvorenou súťažou, do ktorej bude možnosť postúpiť. Naposledy takto najvyššia súťaž v krajine tisícich jazier fungovala ešte v roku 2013. Novinka by mala byť aplikovaná od sezóny 2024/2025.