Main Content

S týmto Brazília nepočítala. Favorit stratil prvé body v kvalifikácii, čo na to Casemiro?

piatok, 13. október 2023 11:07 | Autor: TASR

Casemiro
Casemiro | zdroj: TASR

Futbalisti Brazílie stratili prvé body v juhoamerickej kvalifikácii MS 2026. Na domácej pôde v meste Cuiaba nečakane iba remizovali s Venezuelou 1:1. Post lídra tabuľky tak prenechali stále stopercentnej Argentíne, ktorá doma zdolala Paraguaj 1:0. Lionel Messi nastúpil v drese úradujúcich majstrov sveta v 53. minúte.

Brazílčania mali proti Venezuele podľa očakávania hernú i streleckú prevahu, no skórovali iba raz. V 50. minúte sa po rohovom kope Neymara presadil hlavou obranca Gabriel. Ďalšie príležitosti zostali nevyužité a trest prišiel päť minút pred vypršaním riadneho hracieho času, keď sa o zisk cenného bodu postaral akrobatickou parádou Eduard Bello. Po roku 2009 tak Venezuela iba druhýkrát v histórii bodovala proti Brazílii v kvalifikačnom dueli MS.

"Nedokázali sme ich zlomiť. Vybehli sme na súpera, ale ten prišiel iba brániť a napokon dokázal vydolovať bod. Teraz musíme zdvihnúť hlavy a sústrediť sa na súboj na pôde Uruguaja," vyhlásil brazílsky kapitán Casemiro. O zisk troch bodov pre Argentínu v súboji s Paraguajom sa už v 3. minúte postaral Nicolas Otamendi volejom po rohu Rodriga De Paula.

Domáci sú tak v kvalifikácii naďalej bez straty, v troch stretnutiach zatiaľ ani raz neinkasovali. Messi, ktorého trápili v uplynulom období zdravotné problémy, nefiguroval v základnej zostave a do hry zasiahol až v druhom polčase. Gólovo sa nepresadil, dvakrát trafil iba konštrukciu bránky súpera. "Keď bol na ihrisku, cítili sme sa pokojnejšie," povedal De Paul o Messim. "Myslím si, že sme predviedli dobrý výkon." Debut na lavičke Paraguaja absolvoval kouč Daniel Garnero.

Tretia v tabuľke je Kolumbia, ktorá prišla o víťazstvo nad Uruguajom v nadstavenom čase. Z penalty v 91. minúte vyrovnal na konečných 2:2 Darwin Nunez. Bez bodu je stále Bolívia, ktorá prehrala doma s Ekvádorom 1:2. Za hostí sa presadil iba 16-ročný Kendry Paez a je tak najmladší strelec v histórii kvalifikácie zóny CONMEBOL. V 96. minúte rozhodol za Ekvádor Kevin Rodriguez. Prvý triumf v prebiehajúcej kvalifikácii si pripísalo Čile, doma zdolalo Peru 2:0. Priamo na šampionát do USA, Kanady a Mexika postúpi prvých šesť tímov, siedmy bude hrať interkontinentálnu baráž.