Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (12.10.): Perfektný Slafkovský, Bedard začína žiariť, podpis zmluvy v Buffale

štvrtok, 12. október 2023 12:45 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: Twitter

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Skvelý debut Slafkovského

Juraj Slafkovský debutoval v drese Montrealu Canadiens v novom ročníku. Slovenský forward nastúpil na krídle druhej formácie a podal svoj najlepší výkon v profilige. Pripísal si aj nádhernú asistenciu pri góle Alexa Newhooka, následne stál pred bránou pri dôležitom presnom zásahu svojho tímu. Habs však napokon prehrali pomerom 6:5 po nájazdoch.

Bedard strelil prvý gól

Connor Bedard strelil prvý presný zásah v kanadsko-americkej NHL. Draftová jednotka z roku 2023 dokázala prekonať Linusa Ullmarka, keď si vlastnú strelu dorazil po obtočení sa spoza brány. Bedard tak má po dvoch odohratých stretnutiach na konte dva kanadské body, keď si pri debute v profilige pripísal presný zásah.

Jakub Demek preradí do AHL

Slovenský útočník Jakub Demek bol napokon definitívne preradený do AHL. Pred pár dňami podpísal nováčikovský kontrakt s Vegas Golden Knights. Následne ho Zlatí rytieri zapísali na súpisku prvého tímu, avšak to bolo len z dôvodu problémov s platovým stropom. Mladý odchovanec Košíc sezónu odštartuje v Hendersone.

Buffalo si upísalo ďalšiu oporu

V organizácii Buffala Sabres bude aj naďalej pokračovať obranca Owen Power. Draftová jednotka z roku 2021 podpísala sedemročný kontrakt, ktorý mu ročne zarobí 8,35 milióna dolárov. Pred pár dňami sa Šable dohodli aj s Rasmusom Dahlinom, takže ďalšia dôležitá persóna ostáva v tíme.

Barcík zabodoval

Slovenský obranca Samuel Barcík si pripísal asistenciu vo WHL. Pri výhre Saskatoone Blades 7:0 asistoval na posledný presný zásah svojho tímu. Celkovo v tejto sezóne má na konte dve asistencie a postupne sa usádza v juniorksej kanadskej súťaži.