Main Content

Hráč Juventusu Turín má vážny problém: Stávkol na internete?

streda, 11. október 2023 19:23 | Autor: TASR

Juventus Turín
Juventus Turín | zdroj: TASR

Právnik talianskeho futbalistu Nicolu Fagioliho v stredu priznal, že 22-ročného hráča Juventusu vyšetruje prokuratúra v Turíne za stávkovanie na internete prostredníctvom nepovolených webových stránok. Fagioli sám upozornil prokurátora Talianskej futbalovej federácie (FIGC) na tento prípad.

Podľa advokáta Armanda Simbariho stredopoliar "starej dámy" spolupracuje so súdnymi aj športovými orgánmi s maximálnou transparentnosťou. Simbari podľa agentúry AP dodal, že Fagioli nemá významnú úlohu vo vyšetrovaní a v skutočnosti chce k nemu prispieť. Ak bude Fagioli uznaný vinným z porušenia športových protokolov, hrozí mu viacročný zákaz činnosti.

Pre najúspešnejší taliansky klub je to ďalší "prešľap" mimo ihriska. Francúzsky stredopoliar Paul Pogba mal pozitívny dopingový test na testosterón. Zvýšenú hladinu mu našli pri náhodnej kontrole 20. augusta po ligovom zápase na ihrisku Udinese.

Talianska antidopingová agentúra mu s okamžitou platnosťou zastavila činnosť a hrozí mu až štvorročný dištanc. Svoj desaťmesačný trest za účasť na finančných machináciách si odpykáva bývalý prezident klubu Andrea Agnelli. Fagioli odohral v prebiehajúcej sezóne šesť duelov v Serii A.