Main Content

VIDEO: Crosby vs Bedard! Supertalent má za sebou premiéru v NHL - čo povedal?

streda, 11. október 2023 08:46 | Autor: TASR

Crosby vs Bedard
Crosby vs Bedard | zdroj: YouTube

Udalosťou noci bola súťažná premiéra Connora Bedarda, 18-ročný center Chicaga si pripísal asistenciu, ktorou prispel k triumfu Blackhawks na ľade Pittsburghu 4:2.

Udalosťou úvodnej noci bola ligová premiéra Bedarda, tohtoročnej draftovej jednotky. Kanadského mladíka považujú v zámorí za generačný talent a hokejová verejnosť dychtivo očakávala, ako si bude počínať vo svojom prvom štarte v NHL, v ktorom sa navyše postavil proti svojmu detskému vzoru Sidneymu Crosbymu.

Bedard sa napokon tešil z víťazstva, na ktorom mal svoj podiel - v 36. minúte asistoval pri góle Ryana Donata, ktorým naštartoval obrat z 0:2 na 4:2. Talentovaný útočník šikovne uvoľnil pri mantineli obrancu Alexa Vlasica, ktorý potiahol puk smerom k bránke, vystrelil a následnú dorážku premenil Donato.

"Bol som ten najmenej potrebný hráč pri góle, ale, samozrejme, teší ma, že mám prvý bod," vyznal sa Bedard. V zápase nastúpil ako center prvého útoku "jastrabov" s krídlami Donatom a Taylorom Hallom, odohral 21:29 min. a prezentoval sa piatimi strelami.

"Myslím si, že vždy si verím na ľade. Viem, že ma čakajú ešte náročné zápasy, veď je to najlepšia liga s najlepším hráčmi na svete. V každom stretnutí a každom striedaní sa usilujem hrať lepšie," okomentoval svoj výkon. Hlavnými strojcami triumfu však boli členovia štvrtého útoku Blackhawks - Jason Dickinson a Nick Foligno zaznamenali zhodne gól a asistenciu a Corey Perry dvakrát asistoval.

Domáci kapitán Crosby upravil v druhej tretine na priebežných 2:0 pre Penguins, gól musel ešte odobriť videorozhodca, pretože hostia reklamovali ofsajd. Hviezdny švédsky obranca Erik Karlsson, ktorý prišiel do Pittsburghu v lete zo San Jose, vyšiel v prvom súťažnom vystúpení za "tučniakov" bodovo naprázdno, upútal iba dvoma strelami na bránku. "Cesta sa len začína. Je trpké, že sme dnes nezvíťazili, najmä keď som cítil, že tento zápas sa dal vyhrať. Vydali sme v ňom množstvo energie. Teraz musíme nájsť spôsob, ako využiť tú energiu v nasledujúcich zápasoch efektívnejšie," povedal Karlsson.