Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (10.10.): Šimon Nemec si musí počkať, predikcia Patricka Kanea i Connor Bedard

utorok, 10. október 2023 10:38 | Autor: Róbert Kalnický

Connor Bedard
Connor Bedard | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Šimon Nemec si musí počkať

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec si na svoj debut v kanadsko-americkej NHL musí počkať. Rodáka z Liptovského Mikuláša, podobne ako vlani, poslali deň pred začiatkom nového ročníka opäť do AHL. Kapitán reprezentácie do 20 rokov si tak musí počkať na svoj prvý ostrý štart v profilige.

Bedarda čaká debut v NHL

Connor Bedard sa chystá na debut v kanadsko-americkej NHL. Už dnes v noci nastúpia hráči Chicaga Blackhawks na otváracie stretnutie nového ročníka na ľade Pittsburghu Penguins. Očakáva sa, že draftová jednotka nastúpi na centri elitnej formácie po boku Taylora Halla a Ryana Donata.

Adam Ružička ostáva v Calgary

Calgary Flames spravilo posledné finálne škrty na súpiske. Podľa očakávaní sa v prvom tíme udržal aj Adam Ružička, ktorý prežil škrty v zostave Plameňov. Na poslednú chvíľu sa s tímom rozlúčil napríklad aj útočník Adam Klapka. Slovenský útočník trénoval vo štvrtej formácii na pozícii stredného útočníka.

Obrovský kontrakt pre Dahlina

Buffalo Sabres si upísalo Rasmusa Dahlina. Jednotka draftu z roku 2018 sa dohodla s predstaviteľmi Šablí na novom osemročnom kontrakte, počas ktorého zarobí priemerne 11 miliónov dolárov. Podpis kontraktu s Dahlinom bol pre Sabres prioritou číslo jeden.

Patrick Kane a Florida Panthers?

Zámorský insider Pierre LeBrun prišiel so zaujímavou predikciou. Podľa slov renomovaného novinára je totiž reálnou možnosťou to, že Patrick Kane napokon skončí vo Floride Panthers. Kane stále nemá podpísaný kontrakt na novú sezónu a čaká na svoje možnosti.