Main Content

OFICIÁLNE: Sklamanie pre Šimona Nemca. Devils mu zatiaľ šancu v NHL nedajú

utorok, 10. október 2023 09:44 | Autor: TASR

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: Twitter

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec odštartuje sezónu v nižšej zámorskej AHL. Napriek vydarenému prípravnému kempu sa nezmestil do 23-členného kádra New Jersey Devils, ktorý v noci na piatok vstúpi do nového ročníka NHL domácim stretnutím proti Detroitu.

Nemca poslalo vedenie "diablov" do farmárskeho tímu Utica Comets. Devätnásťročný Nemec, vlaňajšia draftová dvojka, do poslednej chvíle bojoval o miesto v prvom tíme. V príprave odohral za New Jersey štyri stretnutia, v ktorých si pripísal dva góly a dve asistencie. Výkonmi si pýtal miesto v NHL, smolou však preňho je, že Devils majú momentálne na súpiske až osem bekov, pričom šiesti majú jednocestný kontrakt.

Dvojcestný má okrem Nemca aj Luke Hughes, s mladým Američanom však klub s istotou počítal do prvého tímu. Sedmičku obrancov v otváracom tíme NJ napokon tvoria Kevin Bahl, Dougie Hamilton, Luke Hughes, John Marino, Colin Miller, Jonas Siegenthaler a Brendan Smith. Devils zapísali na "roster" aj dvoch brankárov a 14 útočníkov. Nemec hral za Uticu aj v uplynulej sezóne, v základnej časti nazbieral 34 bodov (12+22) v 65 stretnutiach, v play off pridal štyri body (1+3) v šiestich dueloch.

Istotu účasti v prvom tíme tak majú pred začiatkom novej sezóny NHL piati slovenskí hokejisti - obrancovia Erik Černák (Tampa Bay), Martin Fehérváry (Washington) a útočníci Tomáš Tatar (Colorado), Juraj Slafkovský (Montreal) a Adam Ružička (Calgary). Pred začiatkom sezóny zostáva naďalej bez zmluvy brankár Jaroslav Halák. V kempoch bojovali aj ďalší Slováci, ktorých kluby postupne poslali do svojich farmárskych mužstiev. V nich začnú sezónu Samuel Kňažko (Columbus), Patrik Koch, Miloš Kelemen (obaja Arizona), Pavol Regenda (Anaheim), Martin Pospíšil (Calgary), Marián Studenič (Seattle), Adam Sýkora (NY Rangers), Filip Mešár (Montreal), Martin Chromiak (Los Angeles), Jakub Demek (Vegas) či Maxim Čajkovič (Tampa Bay). Maroš Jedlička sa zranil v prípravnom kempe Colorada.