Main Content

POTVRDENÉ: Zmeny v reprezentácii Španielska. Priestor pre hráčov z Granady a Brightonu

pondelok, 9. október 2023 19:38 | Autor: TASR

Španielsko
Španielsko | zdroj: TASR

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Luis de la Fuente vybral Ansu Fatiho a Bryana Zaragozu ako náhradníkov za zraneného Yeremyho Pina na blížiacich sa zápasoch kvalifikácie ME 2024.

Španielsky tím sa 12. októbra stretne so Škótskom a o tri dni neskôr s Nórskom. Útočník Pino z Villarealu utrpel zranenie stehenného svalu počas nedeľného zápasu s Las Palmas (1:2). Stredopoliar Zaragoza z Granady sa ocitol na súpiske národného tímu po prvý raz.

Útočník Fati z Brightonu naposledy nastúpil za Španielsko v júnovej Lige národov. V mužstve figurujú aj dvaja nováčikovia, obranca Fran Garcia z Realu Madrid a stredopoliar Oihan Sancet z Atletica Bilbao. Garcia bol taktiež na súpiske Španielska, ktoré tento rok triumfovalo v Lige národov, avšak v tíme ešte nedebutoval. Sancet sa ocitol v nominácii po prvý raz. De la Fuente si opäť vybral aj barcelonského krídelníka Lamineho Yamala.

Šestnásťročný mladík sa v septembri stal najmladším hráčom a strelcom španielskej reprezentácie, ktorá deklasovala Gruzínsko na jeho pôde 7:1. Španielsko je v tabuľke A-skupiny na druhom mieste s deviatimi bodmi a zápasom k dobru. Lídrom skupiny je Škótsko, ktoré ma na konte 15 bodov.

Nominácia Španielska na zápasy kvalifikácie ME 2024 proti Škótsku (12. októbra) a Nórsku (15. októbra): Brankári: Unai Simon (Atletic Bilbao), Kepa Arrizabalaga (Real Madrid), David Raya (Arsenal FC), Obrancovia: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesús Navas (FC Sevilla), Robin Le Normand (Real Sociedad San Sebastian), David Garcia (Osasuna Pamplona), Pau Torres (Aston Villa), Aymeric Laporte (Al Nassr), Alejandro Balde (FC Barcelona), Fran Garcia (Real Madrid) Stredopoliari: Rodri Hernandez (Manchester City), Martin Zubimendi, Mikel Merino (obaja Real Sociedad San Sebastian), Fabian Ruiz (Paríž Saint-Germain), Gavi (FC Barcelona), Oihan Sancet (Atletic Bilbao), Bryan Zaragoza (Granada CF) Útočníci: Alvaro Morata (Atletico Madrid), Joselu (Real Madrid), Nico Williams (Atletic Bilbao), Lamine Yamal, Ferran Torres (obaja FC Barcelona), Yeremi Pino (Villarreal CF), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad San Sebastian), Ansu Fati (Brighton FC)