Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (9.10.): Koniec na Spiši, znovuzrodenie Gerlacha. Ktorý hráč si zabudol korčule?

pondelok, 9. október 2023 10:23 | Autor: Róbert Kalnický

Max Gerlach
Max Gerlach | zdroj: HK Poprad

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Na Spiši končí známe meno

Vedenie HK Spišská Nová Ves sa dohodlo na ukončení spolupráce s českým útočníkom Rostislavom Maroszom. Skúsený forward prišiel na Spiš z českej najvyššej súťaže, avšak nedokázal sa zžiť s herným systémom tímu. Celkovo za lídra najvyššej súťaže odohral sedem duelov, v ktorých strelil 1 gól a pridal 2 asistencie.

Juraj Valach si zabudol korčule

Na Spiši ešte ostaneme. Rysy včera vycestovali na zápas do Trenčína v oklieštenom stretnutí. Do zápasu mal naskočiť aj Juraj Valach, avšak priamo na mieste zistil, že si ku svojej výstroji nepribalil korčule. Stretnutie tak sledoval len z tribúny. Rysy napriek tomu zvíťazili pomerom 5:3.

Max Gerlach sa konečne chytil

Americký útočník Max Gerlach konečne odklial smolu v novej sezóne. 25-ročný Američan dokázal konečne bodovať a rozbehnúť svoju produktivitu. Pri včerajšom obrate útly pravák strelil jeden gól a pridal dve asistencie. Konečne sa mu podarilo odohrať kvalitné stretnutie. 

Skvelý úvod Ranforda

HC Slovan Bratislava pred pár dňami oznámil podpis Brendana Ranforda. Skúsený 31-ročný rodák z Edmontonu včera debutoval v našej najvyššej súťaži. Ranford sa stal ústrednou postavou Belasých, keď strelil hetrik, ku ktorému pridal ďalšie dve asistencie. Mal tak prsty v každom presnom zásahu svojho tímu.

Nitra konečne zabrala

HK Nitra si konečne pripísal víťazstvo za tri body. Vo včerajšom stretnutí si zverenci Antonína Stavjaňu poradili s Humenným pomerom 4:2 a zaknihovali prvé trojbodové víťazstvo v tomto ročníku. Režisérom triumfu bol Samuel Buťek, ktorý strelil hetrik .