Main Content

Po raketovom útoku na Izrael je v ohrození štvrtkový zápas kvalifikácie ME 2024

nedeľa, 8. október 2023 12:21 | Autor: TASR

Futbalisti Izraela
Futbalisti Izraela | zdroj: TASR

Po raketovom útoku na Izrael je v ohrození štvrtkový zápas I-skupiny kvalifikácie ME 2024 vo futbale, v ktorom sa má v Tel Avive stretnúť domáca reprezentácia so Švajčiarskom.

Militantná skupina Hamas zaútočila na Izrael odpaľovaním rakiet a jej členovia prenikli do krajiny. Izraelská armáda v sobotu vyhlásila vojnový stav a podľa predstaviteľov sa bojuje na rôznych miestach v pásme Gazy. "Sme vo vojne, nie v operácii alebo v obkľúčení, ale vo vojne," uviedol izraelský premiér Benjamin Netanjahu podľa agentúry DPA.

Švajčiarska futbalová federácia (SFV) komunikuje so všetkými príslušnými orgánmi. Radí sa so švajčiarskou políciou a veľvyslanectvom v Izraeli a aj s Európskou futbalovou úniou (UEFA).  "S veľkou ľútosťou sme sa dozvedeli o situácii v Izraeli a nočných raketových útokoch," uviedla SFV vo vyhlásení a zároveň dodala, že o konečnom rozhodnutí, či sa zápas v Tel Avive môže vzhľadom na bezpečnostné riziká odohrať, rozhodne UEFA.

Švajčiari, ktorí sú so 14 bodmi na čele skupiny, mali pôvodne odletieť do Izraela v utorok. Izrael figuruje na tretej priečke o bod za Rumunskom. Na šampionát postúpia prvé dva tímy z každej z desiatich kvalifikačných skupín.