Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (8.10.): Slafkovský, Nemec i nová posila Vegas Golden Knights

nedeľa, 8. október 2023 11:59 | Autor: Róbert Kalnický

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Vegas si stiahlo útočníka konkurenta

Vegas Golden Knights v noci urobilo pohyb smerom do kádra. Do organizácie Zlatých rytierov pribudol ruský útočník Grigori Denisenko. Mladý šikovný pravák mal putovať na farmu Floridy Panthers do Charlotte, avšak z waiver listiny si ho stiahli práve Rytieri z Nevady.

Šimon Nemec bližšie k prvému tímu

Šimon Nemec prežil aj ďalšie škrty na súpiske New Jersey Devils. Talentovaný slovenský obranca je na súpiske Diablov aj po odohratí posledného prípravného zápasu a už je len otázkou času, či dostane priestor aj v prvom tíme. V príprave podával výborné výkony, keď strelil dva góly a pridal dve asistencie.

Slafkovský potešil výkonom

Juraj Slafkovský v noci zo soboty na nedeľu opäť potešil slovenských fanúšikov. V drese Montrealu Canadiens dokázal skórovať a v stretnutí proti Ottawe Senators ho bolo cítiť. Habs porazili Ottawu pomerom 6:4 a Slafkovský nastupoval v druhom útoku po boku Kirbyho Dacha a Alexa Newhooka.

Veľký návrat v Pardubiciach

HC Dynamo Pardubice sa chystá na návrat svojho strateného syna. Útočník Martin Kaut, ktorý do organizácie Pernikárov prišiel počas leta z NHL, je konečne fit a mal by debutovať v dnešnom stretnutí. Pardubice sa o 19:20 predstavia na ľade Mountfieldu Hradec Králové.

Cehlárik asistoval na dva góly

Peter Cehlárik pomohol svojmu Leksandu k triumfu nad HV71. Žilinský rodák si pripísal dve asistencie pri triumfe svojho tímu. Do stretnutia naskočil aj Marek Hrivík, ale ten sa do štatistík zapísať nedokázal.