Main Content

Portugalsko nominovalo na zápas so Slovenskom: Vracia sa Neves, miesto má aj 19-ročný mladík

sobota, 7. október 2023 08:56 | Autor: TASR

Slovensko vs Portugalsko
Slovensko vs Portugalsko | zdroj: TASR

Deväťnástročný stredopoliar Joao Neves z Benficy Lisabon dostal prvýkrát pozvánku do portugalskej futbalovej reprezentácie. Tréner Roberto Martinez ho nominoval na nadchádzajúce zápasy J-skupiny kvalifikácie ME 2024 proti Slovensku (13.10.) a na pôde Bosny a Hercegoviny (16.10.).

V nominácii nechýba ani útočník Cristiano Ronaldo, po zranení sa vrátil do tímu aj obranca Raphaël Guerreiro z Bayernu Mníchov. Podľa Martineza je to pre Nevesa ďalší krok v kariére: "V tejto sezóne pravidelne hráva za Benficu, predstavil sa aj v Lige majstrov a v stretnutí proti Portu bol mužom zápasu. Hral dobre za reprezentáciu do 21 rokov, je to zaslúžený krok nahor." Portugalci sú po šiestich dueloch suverénne na čele skupiny s plným počtom 18 bodov a skóre 24:0.

Šancu na definitívne potvrdenie účasti v Nemecku môžu využiť už v prípade triumfu proti Slovensku a ak Luxembursko zároveň nezvíťazí na Islande. Oproti predchádzajúcemu zrazu je v nominácii 24 rovnakých hráčov. Martinez odpovedal aj na otázku, prečo nepovolal napríklad Bruma. Krídelník Bragy zaznamenal v uplynulých štyroch zápasoch za mužstvo dva góly.

"Teraz máme na výber z väčšieho počtu hráčov. Je tu veľká konkurencia, ale to je dobré. Hráčom, ktorí nedostali pozvánku, nechávam odkaz, aby pokračovali v práci a boli pripravení na to, keď bude nominovaní." Informovala oficiálna stránka Portugalskej futbalovej asociácie.

Druhá postupová priečka v "jéčku" patrí zatiaľ Slovensku so ziskom 13 bodov. Luxemburčania ich majú na konte po šiestich odohratých zápasoch desať a sú tak v závese za mužstvom Francesca Calzonu.

Nominácia Portugalska na zápasy kvalifikácie ME 2024 proti Slovensku (13. októbra) a Bosne a Hercegovine (16. októbra): brankári:

Diogo Costa (FC Porto), Jose Sa (Wolverhampton Wanderers), Rui Patricio (AS Rím) obrancovia: Diogo Dalot (Manchester United), Nelson Semedo (Wolverhampton Wanderers), Joao Cancelo (FC Barcelona), Raphael Guerreiro (Bayern Mníchov), Danilo Pereira (Paríž Saint-Germain), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica Lisabon), Goncalo Inacio (Sporting Lisabon), Toti (Wolverhampton Wanderers) stredopoliari: Joao Palhinha (FC Fulham), Ruben Neves (Al-Hilal), Joao Neves (Benfica Lisabon), Bruno Fernandes (Manchester United), Otavio Monteiro (Al-Nassr), Vitinha (Paríž Saint-Germain), Bernardo Silva (Manchester City) útočníci: Ricardo Horta (SC Braga), Rafael Leao (AC Miláno), Joao Felix (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers), Goncalo Ramos (Paríž Saint-Germain), Diogo Jota (FC Liverpool)