Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (7.10.): Marcel Petran má nový klub, debutový strelec v Extralige i veľký deň pre Martin

sobota, 7. október 2023 07:01 | Autor: Róbert Kalnický

Marcel Petran
Marcel Petran | zdroj: Jakub Ruman

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Nový klub Marcela Petrana

Slovenský hokejový obranca Marcel Petran si našiel nový klub. Kariéra skúseného rodáka z Liptovského Mikuláša bude pokračovať v druholigovej Detve. Urastený zadák v uplynulej sezóne hral za HK Martin, no v novom ročníku bude pokračovať v súťaži o level nižšie.

Veľký štart martinského hokeja

Martinský hokej sa chystá na veľký reštart. Už dnes sa Rytieri v domácom prostredí postavia Partizánskemu. Na Podháji sa očakáva početná fanúšikovská návšteva. Prínos celku z metropoly Turca pre tretiu najvyššiu súťaž by mohol byť veľký. Navyše, v kádri Turčanov sa predstavia známe mená na čele s brankárom Pavlom Maťovčíkom.

Veľký obrat na Spiši

Spišská Nová Ves vo včerajšom stretnutí na domácom ľade dokázala predviezť fantastickú otočku. Rysy prehrávali ešte v 50. minúte proti Nitre o dva góly, no napokon sa situácia dokázala otočiť. Postupne sa presadili Džugan, Majdan a Drábek a tak ostali Corgoňom oči pre plač. Nitra je aj po siedmom kole na posledno mieste.

Prešov prišiel o svoju neporaziteľnosť
Hokejisti HC Prešov prišli o svoju neporaziteľnosť v TIPOS SHL. Zverenci Tibora Tartaľa sa včera predstavili na ľade Rimavskej Soboty, kde prehrali pomerom 5:4. Koňare sa tak porúčali z prvého miesta tabuľky, keďže na trón opäť zasadli hráči Modrých Krídel Slovan. Tí sa tešili z triumfu 4:1 na ľade Dubnice.

Premiérový gól Stránského v Extralige

Včerajší deň bol špeciálnym pre Adama Stránského. Mladý, stále len 20-ročný útočník, si otvoril svoj strelecký účet v našej najvyššej súťaži. V stretnutí na ľade Michaloviec upravoval stav stretnutia už na 0:4. Stránský má v aktuálnom ročníku na konte tri kanadské body v siedmich odohratých zápasoch.