Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (7.10.): Očakávania od Mišiaka, debut tínedžera i prekvapenie na Floride

sobota, 7. október 2023 07:00 | Autor: Róbert Kalnický

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Prekvapenie na Floride

Florida Panthers zredukovala svoju súpisku už len na 30 hráčov. Vedenie Panterov sa aj torchu prekvapivo rozhodlo poslať brankára Spencera Knighta na farmu do AHL. Do nového ročníka tak finalista uplynulej sezóny vstúpi s tandemom Sergei Bobrovskij a Anthony Stolarz.

Pospíšil a Studenič smerujú do AHL

Martin Pospíšil a Marián Studenič budú v novom ročníku pokračovať v AHL. Ani jeden z tímov kanadsko-americkej profiligy si ich nestiahol z waiver listiny. Pospíšil bude hrať na farme za Calgary Wranglers, Studenič odštartuje sezóny v drese Coachelly Valley Firebirds.

Pozvánka pre Slovákov

Slovenskí hokejisti do 19 rokov sa predstavia na prestížnom turnaji v kanadskom Trure. Podľa informácie Hockey Slovakia sa výber U19 predstaví na podujatí World Junior A Challenge za účasti Švédska, USA, Kanady West a Kanady East.

Veľké očakávania od Mišiaka

Martin Mišiak síce strávi sezónu v juniorskej OHL v tíme Erie Otters, no i tak sú od neho veľké očakávania. Mladému slovenskému útočníkovi predpovedajú hviezdnu budúcnosť. Podľa viacerých zámorských zdrojov práve slovenský hokejista patrí k najväčším prekvapeniam v kempe. Otvorene sa totiž hovorí o tom, že v budúcnosti bude druhým centrom za Connorom Bedardom.

V českej Extralige debutoval mladík
V českej Tipsport Extralige sa do akcie dostal len 15-ročný hokejista. Adam Novotný si odkrútil debut proti Kladnu. Mladý forward má v tamojšej najvyššej juniorskej súťaži na konte 10 strelených gólov v 12 stretnutiach. Pri svojom debute medzi seniormi dokonca dokázal streliť gól.