Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (6.10): Zmeny v Slovane, Nitre i Trenčíne. A čo Martin?

piatok, 6. október 2023 15:44 | Autor: Róbert Kalnický

MHA Martin
MHA Martin | zdroj: Jakub Ruman

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Veľké zmeny v Nitre

HK Nitra pokračuje vo veľkých zmenách. Káder opúšťajú legionári Patrick Bajkov a Luke Green. Do tímu zas na striedavé štarty pribúda Andrej Košarišťan zo Žiliny, ale prichádza aj Robby Jackson, ktorý vlani zažiaril v Nových Zámkoch. Nitrania sa potrebujú odraziť od úplného dna celej Tipos Extraligy.

Brendan Ranford sa vracia na Slovensko

Kanadský hokejový útočník Brendan Ranford sa vracia do našej najvyššej súťaže. Skúsený útočník sa dohodol na spolupráci so Slovanom Bratislava. Ranford v uplynulých ročníkoch pôsobil v nemeckej DEL, kde vystriedal Bietigheim Steelers a Löwen Franfurkt.

Martinský hokej sa chystá na premiéru

Hokejisti MHA Martin sa chystajú na svoju ostrú ligovú premiéru. Už zajtra zverenci Andreja Novotného v domácom prostredí vyzvú Partizánske. Rytieri v príprave odohrali 4 zápasy, v ktorých sa tešili z dvoch triumfov po predĺžení. Proti Detve prehrali Martinčania po nájazdoch 3:4 a v úvode prípravného obdobia podľahli Martinčania Považskej Bystrici pomerom 0:6.

Michal Valent si zachytá Extraligu

Skúsený brankár Michal Valent si aj v ročníku 2023/2024 zachytá v našej najvyššej súťaži. Vedenie Dukly Trenčín sa dohodlo so skúseným martinským rodákom na striedavých štartoch z organizácie Vlkov Žilina. Trenčania zároveň reagovali na zranenie Filipa Ahla keď angažovali Viktora Hertzberga.

Slovan chce ísť do Česka

Vedenie HC Slovan Bratislava netají ambíciu posunúť klub do českej extraligy. Podľa člena predstavenstva Pavla Hofstädtera by zároveň zostal aj v slovenskej, pričom v oboch súťažiach by pôsobili dva plnohodnotné tímy Slovana. "Ak by sme mali ísť do českej extraligy, tak by sme najskôr mali dominovať v slovenskej," uviedol v klubovom podcaste.