Main Content

Zmeny v HK Nitra pokračujú: Hráči prichádzajú aj odchádzajú, kto konkrétne?

piatok, 6. október 2023 13:08 | Autor: TASR

HK Nitra
HK Nitra | zdroj: TASR

Extraligový klub HK Nitra pokračuje po nevydarenom začiatku sezóny v zmenách v kádri, do ktorého pribudol americký útočník Ben Johnson. Novou tvárou je aj brankár Andrej Košarišťan, ktorého klub získal na striedavé štarty zo Žiliny.

Pod Zoborom naopak nepokračuje kanadský obranca Luke Green, ktorý zamieril do Düsseldorfu v nemeckej DEL. Nitriansky klub informoval o zmenách na oficiálnej stránke. Jackson má za sebou dve individuálne vydarené sezóny v Nových Zámkoch.

V slovenskej extralige v nich odohral celkovo 104 zápasov, v ktorých nazbieral 99 bodov za 54 gólov a 45 asistencií. Sezónu 2023/2024 začal v nižšej švajčiarskej súťaži. V 7 zápasoch v drese HC La Chaux de Fonds mal bilanciu 2+4. Pre 29-ročného Košarišťana bude Nitra šieste pôsobisko v slovenskej extralige. V nej už hral za Banskú Bystricu, Piešťany, Liptovský Mikuláš, Košice a Michalovce.

V prebiehajúcej sezóne Slovenskej hokejovej ligy nastúpil do jedného zápasu. Green prišiel do Nitry v decembri 2022 a počas uplynulej sezóny 2022/2023 odohral v základnej časti 25 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 15 kanadských bodov (2+13). V play off odohral 8 duelov a s 5 gólmi bol najlepší strelec tímu.