Main Content

Dukla Trenčín robí zmeny: Švédska posila + návrat gólmana na striedavé štarty

piatok, 6. október 2023 10:21 | Autor: TASR

Michal Valent
Michal Valent | zdroj: TASR

Švédsky hokejový útočník Viktor Hertzberg sa stal hráčom extraligového klubu HK Dukla Trenčín, s ktorým sa dohodol na dvojmesačnej spolupráci. Klub tým reaguje na absenciu jeho krajana Filipa Ahla, ktorý sa zranil v nedávnom zápase v Michalovciach.

"Vojaci" na sociálnych sieťach informovali aj o angažovaní brankára Michala Valenta zo Žiliny, ktorého získali na striedavé štarty. Pre 32-ročného Hertzberga je Trenčín prvé pôsobisko v slovenskej extralige. Jeho doterajšia kariéra sa odvíjala najmä v nižších švédskych súťažiach, uplynulých šesť sezón odohral v HockeyAllsvenskan. Za sebou má aj dve sezóny v kanadskej juniorskej súťaži QMJHL.

Brankár Valent si trenčiansky dres obliekal päť sezón v rokoch 2017-2022. Pred prebiehajúcou sezónou 2023/2024 sa dohodol na spolupráci s tímom Slovenskej hokejovej ligy Vlci Žilina. V jeho drese nastúpil na štyri zápasy, v ktorých dosiahol 92,55-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 1,77 inkasovaného gólu na zápas. Aj po opätovnej spolupráci s Duklou bude naďalej kmeňový hráč Žiliny.