Main Content

Škrty na súpiske Calgary Flames: Ako to vyzerá so slovenským triom?

štvrtok, 5. október 2023 12:17 | Autor: Jakub Vaverka

Samuel Honzek
Samuel Honzek | zdroj: TASR

Calgary Flames v noci absolvovali ďalší prípravný zápas, Plamene prehrali v exhibičnom derby o Albertu s rivalom z Edmontonu hladko 2-7. Ako to však už býva zvykom, tímom nejde pred sezónou primárne o výsledky, ale o to, aby si vyskúšali svojich hráčov.

Flames robili v úvode týždňa škrty na súpiske, v kádri ostalo v tejto chvíli 35 hokejistov, ale pred ostrým štartom ročníka prídu ďalšie zmeny. Calgary má pred sebou posledný prípravný zápas, v sobotu ráno o 4:00 nastúpi vo Vancouveri proti Canucks. 

Pre viacerých mladíkov ide o rozhodujúce momenty ohľadom toho, či sa na začiatku ročníka dostanú do prvého tímu. A v Alberte sa to tentokrát týka aj slovenských hokejistov. Isté miesto v zostave by mal mať Adam Ružička. 24-ročný útočník nastúpil v Edmontone ako prvý center, v príprave pravidelne bodoval a trénera Ryana Husku presvedčil.

Honzek x Ružička
Honzek x Ružička | zdroj: Twitter/ Calgary Flames

Otáznik stojí nad draftovaným Samuelom Honzekom. Bývalý hráč Dukly Trenčín má za sebou výbornú prípravu, pričom v jeho neprospech hrá len to, že má 18 rokov a Flames by to s ním museli risknúť. Okrem toho, proti Oilers nedohral pre bližšie nešpecifikované zranenie, čo taktiež môže zamiešať karty. Avšak, Honzek je typológiou hráča, ktorá súčasnému Calgary chýba, čo by mu mohlo otvoriť dvere do prvého tímu. Ak aj nie teraz, tak v priebehu ročníka.

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil | zdroj: TASR

Tesné to bude, čo sa účasti v A tíme týka, aj s Martinom Pospíšilom. Nebojí sa zrážať so súpermi, pritvrdiť či pobiť sa za svojich spoluhráčov. Má skúsenosti z AHL a vie aj bodovať. Problémom však u Pospíšila môže byť pomerne vysoký počet trestných minút, ktorý určite analyzuje aj realizačný tím. O osude slovenského tria bude rozhodnuté v najbližších dňoch. Ako spomíname vyššie, s Ružičkom Plamene rátajú okamžite, Honzek je, dá sa povedať, v situácii 50 na 50 a u Pospíšila je to trochu komplikovanejšie.