Main Content

Weiss hovorí o fanúšikoch Slovana aj o zostave: Toto je cesta k víťazstvu!

štvrtok, 5. október 2023 10:31 | Autor: TASR

Vladimír Weiss st. a Ivan Kmotrík ml.
Vladimír Weiss st. a Ivan Kmotrík ml. | zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Futbalisti Slovana Bratislava absolvovali v stredu podvečer tréning v Ľubľane, ktorá bude vo štvrtok od 18.45 ich druhý súper v A-skupine Európskej konferenčnej ligy. Podľa trénera Vladimíra Weissa st. majú Olimpija a Slovan podobné tímy, pričom na súperovom vníma rukopis portugalského trénera.

Aj s podporou 1200 vlastných fanúšikov sa "belasí" pokúsia dosiahnuť výsledok, ktorý zvýši ich šancu na postup. "Musíme byť trpezliví, dobrí vzadu a nebezpeční vpredu. To je cesta k úspechu,“ citovala kormidelníka Slovana klubová stránka. Hráči si po tréningu pochvaľovali trávnik na štadióne Stožice, do dejiska sa presunuli lietadlom.

"Mali sme dobrú cestu a krátky let. Ďakujem klubu, že nám v tomto vyšiel v ústrety. Hráme na peknom štadióne, podobnom ako ten náš, aj mužstvá sú približne podobné. Pred zápasom je to vždy 50:50. Olimpija hrá doma a chce vyhrať, my takisto chceme uhrať výsledok, ktorý nám dá šancu na postup zo skupiny. Tiež pôjdeme hrať na víťazstvo. Súper je silný na lopte, má štyroch Portugalcov i ďalších zahraničných hráčov. Je vidno rukopis portugalského trénera," poznamenal Weiss st. na adresu Joaoa Henriquesa, ktorý sa stal kormidelníkom Olimpije pred prebiehajúcou sezónou.

Pre oba tímy pôjde o druhý zápas v základnej A-skupine a hoci po ňom odohrajú ešte ďalšie štyri, práve tento môže podľa kormidelníka slovenského majstra veľa napovedať do postupových možností. "Výsledok tohto zápasu bude pre mňa veľmi dôležitý, čo sa týka vývoja v skupine," poznamenal tréner Weiss a na margo súpera poznamenal: "Olimpija cez víkend vyhrala 2:0 po góloch zo záveru, čo svedčí o tom, že hrá do konca, preto musíme byť koncentrovaní. Myslím si, že jej ofenzíva je lepšia než defenzíva, ale tréner súpera si takisto zhodnotí naše slabšie a silnejšie stránky. Až na ihrisku uvidíme, kto z koho. Obaja sme pripravení po stránke rozborov či analýz, na trávniku je to však niekedy úplne inak."

Trénera Slovana potešila informácia o vysokom počte fanúšikov, ktorí prídu "belasých" povzbudiť: "Je fantastické, že príde toľko našich fanúšikov, vopred im ďakujem. Verím, že ich potešíme výkonom a budeme mať všetci dobrú cestu späť. Čaká nás dôležitý zápas, v ktorom chceme bodovať. Rešpektujeme však aj silu domácich, ktorí vedia hrať futbal. V zostave mám ešte 1-2 otázniky, ako vždy sa rozhodnem po poslednom predzápasovom tréningu," povedal Vladimír Weiss st.

Špecifický zápas absolvuje obranca Kenan Bajrič, ktorý do Slovana prestúpil v roku 2018 práve z Olimpije: "Je to pre mňa špeciálny zápas. Budem hrať doma, na pôde klubu, v ktorom som začínal s profesionálnym futbalom. Na štadióne bude moja rodina i veľa kamarátov. Od môjho odchodu sa však veľa zmenilo, z vtedajšieho kádra zostal jeden hráč, preto súčasnú Olimpiju nedokážem úplne zhodnotiť. Teším sa na zápas a rovnako som rád, že nás príde podporiť toľko našich priaznivcov."