Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (2.10.): Mudryk, Mourinho, Allegri, Lukaku, Yamal či Nottingham Forest

pondelok, 2. október 2023 10:14 | Autor: Jakub Vaverka

Mykhaylo Mudryk
Mykhaylo Mudryk | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Mudryk sa zlepšuje

Tréner Chelsea FC Mauricio Pochettino je spokojný s prácou Mykhayla Mudryka. „Dáva do toho naozaj všetko, snaží sa zlepšiť, snaží sa lepšie chápať hru tímu aj svoje postavenie v ňom. Je mladý a bude sa zlepšovať. Sme s ním spokojní, ide správnou cestou." 

Allegri chváli svojho brankára

Tréner Juventusu Turín Massimiliano Allegri je šťastný s tým, čo predvádza skúsený gólman Wojciech Szczesny. „Bez akýchkoľvek pochýb, Wojciech Szczesny je jeden z najlepších brankárov v Európe. Patrí k úplnej špičke," uviedol Allegri. 

Mourinho je spokojný s Lukakuom

AS Rím včera zdolal Frosinone 2:0, skóroval aj Romelu Lukaku. „Ľudia ma nemôžu obviniť z toho, že Lukaku podo mnou nedáva góly. Môže to robiť tu, ale aj v Interi či v Manchestri United. Nie som niekto, kto by ničil hráčsku kvalitu," uviedol kouč José Mourinho, ktorý je pod paľbou kritiky. 

Výkupná klauzula na úrovni miliardy

Vedenie FC Barcelona sa dohodla s talentovaným mladíkom Lamineom Yamalom na novom kontrakte do roku 2026. Katalánci do zmluvy umiestnili aj výkupnú klauzulu v astronomickej výške jedna miliarda eur. Neočakáva sa, že by to niekto zaplatil. 

Takéto hosťovanie Santos nečakal

Koncom leta odchádzal Andrey Santos z Chelsea do Nottinghamu Forest na hosťovanie, aby pravidelne hrával v Premier League. Zatiaľ strávil na lavičke 99 minút, na ihrisku 0 a do tímu sa nedokáže dostať. Zaujímavosťou je, že na hosťovanie ho lanárilo až 10 iných klubov.