Main Content

Barani majú výbornú formu: Gašpar chce, aby HC 05 išlo čo najvyššie

pondelok, 2. október 2023 08:00 | Autor: TASR

Rastislav Gašpar
Rastislav Gašpar | zdroj: TASR

Hokejisti Banskej Bystrice zdolali v 6. kole Tipos extraligy na domácom ľade Liptovský Mikuláš 3:1 a pripísali si štvrté víťazstvo za sebou.

O troch bodov rozhodli najmä v druhej tretine, kedy otočili duel z 0:1 na 2:1. Víťazný zásah tímu spod Urpína strelil Rastislav Gašpar. „Videl som, že Matoušek stojí pred brankárom, že tam má voľný priestor. Poodrážal sa tam napokon puk aj so šťastím, to tiež patrí hokeju,“ opisoval svoj gólový moment krídelník druhej banskobystrickej formácie a k samotnému priebehu duelu ešte dodal: „Prvú tretinu sme nehrali dobre. Nechcem to hodnotiť tak, že Mikuláš bol lepší, ale my sme nerobili to, čo sme mali. Cez prestávku sme si povedali, čo máme robiť a už sme hrali oveľa lepšie. V druhej tretine sme dali dva góly a vyhrali sme ju. V tretej tretine bolo veľmi veľa vylúčení na našej strane, bolo to veľmi rozhádzané, ale chválim chlapcov, ubránili veľmi veľa oslabení, takže aj preto si pripisujeme zaslúženú výhru.“

Bystričania majú dobrú formu. Ťahajú štvorzápasovú šnúru víťazstiev s sérii, keď sa naštartovali triumfom nad Humenným, následne zdolali aj Poprad, triumfovali v Nových Zámkoch a teraz pokorili aj výborne hrajúcich Liptákov. „Štyri výhry v rade už nie je náhoda. Chceme ísť ďalej, chceme ísť v tabuľke čo najvyššie,“ dodal Gašpar. Podobne to tak vidí i center druhej banskobystrickej formácie Andrej Bíreš, ktorý v nedeľu večer vyrovnal stav na 1:1.

„Sme šťastní, ideme si deň za dňom, robíme aj malé veci, ktoré nám tréner káže. Ešte je tam potenciál ísť dopredu, takže dúfam, že sa to bude zlepšovať.“ Andrej Bíreš vysoko vyzdvihol výkon brankára Belányiho a hru v oslabení. Bystričania sa totiž v tretej tretine za stavu 2:1 ubránili až štyrom presilovkám súpera v rade. „Vedeli sme, akých majú Liptáci hráčov na presilovkách, zamerali sme sa na to. Vedeli sme, ako to budú hrať, na čo si treba dať pozor, takže aj preto sme to dokázali ubrániť. Rozhodujúce bolo i to, že sme dali tri góly a opäť chytal vynikajúco Filip Belányi, podržal nás v zápase. Liptovský Mikuláš má v tejto sezóne dobre vyskladaný tím, vedeli sme, čo budú hrať. Dôležité bolo, že sme dokázali v druhej tretine otočiť stav z 0:1 na 2:1 a potom sme si to poistili tretím gólom do prázdnej bránky,“ uzavrel 29-ročný rodák spod Urpína.