Main Content

Tottenham Hotspur zdolal Liverpool: The Reds videli 2 červené karty a poškodil ich rozhodca

nedeľa, 1. október 2023 09:53 | Autor: TASR

Premier League
Premier League | zdroj: Premier League

Futbalisti Tottenhamu zvíťazili v sobotňajšom šlágri 7. kola Premier League nad FC Liverpool 2:1. Hostia dohrávali duel s deviatimi hráčmi a v nadstavenom čase druhého polčasu inkasovali, keď si prihrávku Dejana Kulusevskiho vrazil Joel Matip do vlastnej siete.

Tottenham sa dostal o skóre na druhé miesto v tabuľke pred Arsenal. Na vedúci Manchester City, ktorý prehral na ihrisku Wolverhamptonu 1:2, stráca bod. Liverpoolu patrí 4. priečka. "The Reds" boli v úvodnej štvrťhodine aktívnejší a vypracovali si aj dve šance. Strelu Codyho Gakpa však Guglielmo Vicario vyrazil a zneškodnil aj následnú dorážku Andrewa Robertsona. Priebeh duelu však ovplyvnila 26. minúta, keď hosťujúci Curtis Jones dostal červenú kartu. Luis Diaz napriek tomu o sedem minút neskôr poslal Liverpool do vedenia, ale rozhodca gól neuznal pre ofsajd.

Skóre duelu otvorili krátko na to domáci. James Maddison prihral na ľavé krídlo Richarlisonovi, ktorý našiel pre bránkou voľného Son Heung-mina a ten nezaváhal. Juhokórejčan zaznamenal šiesty presný zásah v sezóne. Hostia dokázali vyrovnať v nadstavení prvého polčasu. Virgil van Dijk poslal loptu pred bránu na Gakpa, ktorý sa obtočil okolo súperovho hráča a prekonal Vicaria. Liverpool sa mohol pred prestávku dostať aj do vedenia. Mohamed Salah našiel v šestnástke Diaza, ale ten z ťažkej pozície zakončil mimo bránku. V druhom počase mali prevahu domáci. Heung-min sa presadil druhýkrát v zápase, ale jeho gól neplatil pre ofsajd. Liverpool si ešte viac skomplikoval situáciu v 70. minúte, keď musel ísť predčasne do kabín Diogo Jota po druhej žltej karte. Domáci si v závere vytvorili veľký tlak a nakoniec sa dočkali gólu. Prihrávku Kulusevskiho si vrazil Matip do vlastnej siete. Úradujúci anglický futbalový majster Manchester City zaznamenal prvú prehru v novej sezóne, keď podľahol na ihrisku Wolverhamptonu 1:2.

Wanderers sa prekvapujúco ujali vedenia už v 13. minúte. Pedro Neto sa presadil po pravej strane a jeho krížnu prihrávku nešťastne hlavičkoval do vlastnej siete Ruben Dias. Favorit vyrovnal po prestávke. Julian Alvarez sa presadil z priameho kopu, keď trafil presne do horného rohu brány. Domáci sa však o osem minút neskôr dostali po druhý raz do vedenia. Hwang Hi-čchan najprv v šanci trafil iba protihráča, no lopta sa dostala k Matheusovi Cunhovi, ktorý ju vrátil kórejskému útočníkovi a ten sa už nemýlil. Domáci zvládli aj záverečný tlak a triumfovali nad City prvýkrát od 27. decembra 2019. Arsenal naplnil rolu favorita na pôde Bournemouthu zvíťazil 4:0. O svojom triumfe rozhodol v prvom polčase. V 17. minúte Gabriel Jesus síce hlavičkoval do žrde, ale lopta sa odrazila späť pred bránku a Bukayo Saka otvoril skóre. Hostia zvýšil krátko pre prestávkou, keď Martin Odegaard suverénne premenil penaltu.

"Kanonieri" dostali v druhom polčase ďalší pokutový kop. Kai Havertz ho premenil a strelil svoj prvý gól za Arsenal v Premier League. Hladké víťazstvo spečatil Ben White v nadstavenom čase, keď skóroval hlavou. Manchester United doma zaváhal, keď prehral s Crystal Palace 0:1. Hostia rozhodli v 26. minúte, keď Eberechi Eze poslal center do šestnástky a lopta sa dostala k Joachimovi Andersenovi, ktorý prekonal brankára Andreho Onanu. Domáci mali v druhom polčase takmer 80 percentné držanie lopty, no nepodarilo sa im vyrovnať. Crystal tak odplatil United utorkovú prehru z ligového pohára a dostal sa práve pred svojho súpera na 9. miesto. Nováčikovi z Lutonu sa podarilo v siedmom kole prvýkrát zvíťaziť, keď uspel na pôde Evertonu 2:1. Hostia rozhodli o svojom triumfe v prvom polčase, presadili sa Tom Lockyer a Carlton Morris. Luton sa v tabuľke dostal z pásma zostupu na 17. priečku Newcastle United zdolal doma Burnley 2:0 a dosiahol tretie víťazstvo za sebou.

Slovenský brankár Martin Dúbravka sedel na lavičke náhradníkov. Darilo sa aj West Hamu, ktorý triumfoval nad Sheffieldom rovnako 2:0. Hráči Aston Villy zvíťazili nad Brighton & Hove Albion vysoko 6:1. Výrazne k tomu dopomohol Ollie Watkins, ktorý sa zaskvel hetrikom a pridal asistenciu. Dvadsaťsedemročný útočník je prvým hráčom Aston Villy od sezóny 1976/77, ktorý zaznamenal dva hetriky v jednej sezóne vo všetkých súťažiach. Vtedy sa to podarilo Andymu Grayovi.