Main Content

Antony je späť v Manchestri United: Klub vydal stanovisko, odsudzuje násilie

piatok, 29. september 2023 15:24 | Autor: TASR

Manchester United
Manchester United | zdroj: TASR

Brazílsky futbalista Antony sa vrátil do tréningového procesu Manchestru United. Dvadsaťtriročného krídelníka však naďalej vyšetruje polícia pre podozrenie z domáceho násilia a ublíženia na zdraví.

"Ako klub odsudzujeme násilie a zneužívanie. Uznávame dôležitosť ochrany všetkých dotknutých osôb. Z pozície Antonyho zamestnávateľa sme sa však rozhodli, že môže pokračovať v tréningovej príprave, pokiaľ sa prípad neuzavrie," citovala z vyhlásenia klubu agentúra DPA. Antonyho nahlásila bývalá priateľka Gabriela Cavallinová 20. mája na polícii pre údajné domáce násilie. Brazílske médiá zverejnili ich internetovú komunikáciu, v ktorej sa mal hráč Cavallinovej viackrát vyhrážať a zastrašovať ju.

Brazílska futbalová konfederácia (CBF) v reakcii na obvinenia vyradila Antonyho z reprezentačného kádra pre úvodné dva zápasy kvalifikácie MS 2026. Brazílske médiá zverejnili aj ďalšie prípady, keď sa mal Antony dopustiť násilia voči ženám. Denník Extra informoval, že študentka práva a influencerka Rayssa de Freitasová podala v máji 2022 na krídelníka Manchestru United trestné oznámenie.

Obvinila ho, že jej pôsobil zranenie pri nočnom incidente v Sao Paule. Ďalší prípad zverejnila televízia RecordTV, ktorá priniesla vyjadrenie bankárky Ingrid Lanovej. Podľa nej ju mal Antony napadnúť v jeho dome v Manchestri v októbri 2022. Krídelník už predtým na sociálnych sieťach dôrazne odmietol všetky obvinenia.