Main Content

AC Miláno potvrdilo obrovský krok: V pláne je nový štadión pre 70-tisíc fanúšikov

piatok, 29. september 2023 08:58 | Autor: TASR

Milánske San Siro
Milánske San Siro | zdroj: TASR

Taliansky futbalový klub AC Miláno oznámil plány na výstavbu nového štadióna s kapacitou 70.000 divákov v juhovýchodnej časti mesta.

"Rossoneri" poslali návrh mestskej rade na predmestí San Donato. Je to prvý náznak toho, že klub má v úmysle preskúmať realizáciu samostatného projektu namiesto toho, aby zotrval v plánoch renovácie oblasti okolo San Sira. Milánčania dúfajú, že nový štadión umožní klubu postaviť sa do pozície najudržateľnejšieho v Taliansku a v Európe.

"Už štyri roky sme na ceste k tomu, aby náš klub získal jeden z najlepších štadiónov na svete, ktorý nás bude sprevádzať smerom k víťaznej a udržateľnej budúcnosti," citoval portál The Athletic prezidenta AC Paola Scaroniho.

San Siro je domovom AC od roku 1926, od roku 1947 sa oň delí s konkurenčným Interom. V roku 2019 AC aj Inter odhalili plány na výstavbu moderného štadióna s kapacitou 60.000 miest, ktorý mal nahradiť slávny taliansky "stánok". Projekt sa však zastavil pre politický odpor a talianske pamiatkové predpisy, ktoré chránia historické stavby.