Main Content

Mikael Backlund je nový kapitán Calgary Flames! Okrem toho podpísal nový kontrakt

štvrtok, 28. september 2023 12:00 | Autor: TASR

Mikael Backlund
Mikael Backlund | zdroj: TASR

 Švédsky hokejista Mikael Backlund predĺžil zmluvu s Calgary Flames o dva roky a zarobí deväť miliónov dolárov.

Tridsaťštyriročný útočník sa zároveň stal v poradí 21. kapitánom tímu v NHL. Backlund by bez predĺženia kontraktu bol budúce leto neobmedzený voľný hráč.

V uplynulej sezóne dosiahol kariérne maximu v počet bodov, keď ich získal 56 (19+37) v 82 zápasoch. "Všetko robí správne, či už na ľade alebo aj mimo neho a preto stále pôsobí v tíme. Hrá na vysokej úrovni, vlani mal najlepší rok kariéry," povedal generálny manažér "plameňov" Craig Conroy podľa agentúry AP. Švéd pôsobí v drese Calgary počas celej svojej zámorskej kariéry.

Celkovo odohral v profilige 908 zápasov základnej časti, v ktorých získal 492 bodov (185+307), v play off pridal 22 bodov (12+10) v 42 dueloch. Počas tohto obdobia hral pod dvoma dlhoročnými kapitánmi Jaromeom Iginlom a Markom Giordanom.

Zdôraznil, že ich štýl vedenia v ňom zanechal dojem. "Jarome a Gio neboli chalani, ktorí by rozprávali počas celej prestávky medzi tretinami. Ale keď bolo treba niečo povedať, urobili to. Všetci si ich veľmi vážili, počúvali sme ich a bolo ticho," skonštatoval Backlund. Útočník je prvý hráč s "C" na drese v Calgary od roku 2021, keď si Giordana v tzv. expanznom drafte vybral Seattle Kraken.