Main Content

PRÍPRAVA NHL: Demek za Vegas, Slafkovský skóroval, hrali aj Ružička, Honzek, Černák či Pospíšil

štvrtok, 28. september 2023 08:24 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský prispel gólom k triumfu Montrealu Canadiens v nočnom prípravnom zápase NHL nad Ottawu Senators 4:3.

Devätnásťročný krídelník sa presadil v 15. minúte, keď z dorážky zvýšil na 2:0. V stretnutí odohral necelých 14 minút, jeho krajan a spoluhráč Filip Mešár strávil na ľade 10:31 min. Z výhry sa tešil aj Erik Černák, ktorého Tampa zdolala Nashville 2:1 po predĺžení.

Traja slovenskí útočníci boli pri triumfe Calgary nad Winnipegom 3:2 pp a sn, v drese "plameňov" sa predstavili Adam Ružička, Martin Pospíšil a Samuel Honzek, no do kanadského bodovania sa nezapísali. Vegas s Jakubom Demekom prehralo s Los Angeles s Martinom Chromiakom 3:4 po predĺžení.

Výsledky: Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 5:2, Carolina Hurricanes - Florida Panthers 4:1, Montreal Canadiens - Ottawa Senators 4:3 /SLAFKOVSKÝ 1+0/, New York Islanders - Philadelphia Flyers 2:1, Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 1:2 pp, Winnipeg Jets - Calgary Flames 2:3 pp a sn, Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2:1 pp, Anaheim Ducks - San Jose Sharks 4:2, Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 3:4 pp