Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (27.9.): Ďalšie čistky v Slovane, veľká zmena Žiliny, zaujímavá novinka Michaloviec

streda, 27. september 2023 11:19 | Autor: Róbert Kalnický

Vlci Žilina
Vlci Žilina | zdroj: Daniel Stehlík/Vlci Žilina

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Vlci Žilina s novým názvom

Jeden z najväčších favoritov na postup do Tipos Extraligy Vlci Žilina mení svoj názov. Na sociálnych sieťach celok spod Dubňa informoval o tom, že do názvu vstupuje firma DOXXbet. V aktuálnom ročníku tak znie oficiálny názov tímu DOXXbet Vlci Žilina. Spoločnosť DOXXbet v minulosti poporovala žilinský hokej, takže obnovenie spolupráce by mohlo byť posunom vpred.

Slovan sa rozlúčil s legionárom

HC Slovan Bratislava pokračuje v čistení tímu po neuspešnom začiatku sezóny. Vedenie Belasých dnes oficiálne oznámilo rozviazanie kontraktu s obrancom Mattom Murphym. V oficiálnom vyjadrení sa spomína nespokojnosť s výkonmi a nenaplnenie očakávaní. Murphy v tíme z hlavného mesta odohral len jeden ligový duel, v ktorom Slovan prehral s Michalovcami 2:8.

Ján Sýkora ukončil kariéru

Niekdajší slovenský hokejový reprezentant Ján Sýkora sa rozlúčil s profesionálnym hokejom. 33-ročný rodák z Detvy sa tak rozhodol po neúspechu, ktorý v uplynulom ročníku zažil vo farbách žilinských Vlkov. V pamätí slovenských fanúšikov ostáva jeho Michigan gól z prípravného zápasu proti Česku.

Extralige vládne Mitch Miller

Trochu prekvapivým lídrom kanadského vodovania v našej najvyššej súťaži je americký obranca Mitch Miller. Zadák Liptovského Mikuláša odštartoval svoju prvú seniorskú sezónu deviatimi kanadskými bodmi v štyroch stretnutiach. Na jeho hru je radosť sa pozerať. Navyše, sám Miller hovorí o tom, že je pripravený pomôcť Liptovskému Mikulášu zabojovať o čo najvyššie pozície.

Spolupráca Michaloviec a Trebišova

Zaujímavú novinku odprezentovali v Michalovciach. Dukla bude v ročníku 2023/2024 spolupracovať s prvoligovým Trebišovom. Nováčik TIPOS SHL bude dávať priestor hráčom Líšok, ktorí nebudú mať dostatočný ice-time v prvom tíme.