Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (26.9.): Zemetrasenie v Slovane, novinky z Martina. A čo posila Humenného?

utorok, 26. september 2023 10:40 | Autor: Róbert Kalnický

Slovan - Michalovce
Slovan - Michalovce | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Koniec Jána Pardavého

Predstavitelia HC Slovan Bratislava včera odvolali z pozície hlavného trénera Jána Pardavého. Po neuspokojivých výsledkoch sa vedenie Belasých rozhodlo so skúseným lodivodom rozviazať kontrakt. Väzy Pardavému zlomil posledný duel v Spišskej Novej Vsi, v ktorom hráči z hlavného mesta prehrali pomerom 5:1.

Posila pre MHA Martin

MHA Martin získal do svojich radov veľkú posilu. V rámci striedavých štartov bude druholigovému nováčikovi pomáhať Pavol Maťovčík, ktorý podpísal kontrakt v Považskej Bystrici. Turčania o jeho príchode informovali na sociálnych sieťach. Ďalší zápas čaká Rytierov v sobotu v Dolnom Kubíne.

Nové tváre v Skalici

Predstavitelia HK Skalica zapracovali na posilnení kádra v novej sezóne. Účastníka TIPOS SHL posilnili v uplynulých dňoch útočník Vladimír Vybiral a obranca Sebastián Droppa. Obaja slovenskí hokejisti si už aj odkrútili debut vo farbách Záhorákov.

Trénerský štáb v Martine

Martinčania okrem novej posily predstavili aj oficiálne zloženie trénerského štábu. Rytierov do novej sezóny povedie Andrej Novotný, jeho asistentmi budú Róbert Stančok a Michal Važan. Podľa medializovaných informácií by mohol Novotný naskočiť aj do zápasov, avšak otázny je jeho zdravotný stav.

Briere Humenné neposilní

HC 19 Humenné napokon nepočíta s Carsonom Briereom. Syn legendy NHL bol v lete predstavený ako nová posila nováčika našej najvyššej súťaže, k tímu sa však nepripojí. 24-ročný útočník sa napokon dohodol na spolupráci s francúzskym druholigovým tímom Neuilly-sur-Marne.