Main Content

SLOVÁCI V ZÁMORÍ: Naši reprezentanti bodovali, darilo sa Nemcovi aj Pospíšilovi

utorok, 26. september 2023 08:55 | Autor: TASR

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Šimon Nemec sa strelecky presadil v nočnom prípravnom stretnutí NHL. Jeho New Jersey Devils triumfovalo na ľade Montrealu Canadiens v zostave s Jurajom Slafkovským 4:2.

Za Calgary zaznamenal asistenciu Martin Pospíšil a pomohol Flames k víťazstvu nad Seattlom Kraken 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Nemec sa presadil v 26. minúte zápasu. Devätnásťročný obranca vystrelil počas presilovej hry od červenej čiary a od zadného mantinelu sa puk odrazil za brankára Sama Montembeaulta.

Slafkovský nastúpil v prvom útoku domácich s Joshom Andersonom a Alexom Newhookom. Filip Mešár za Montreal nehral. Okrem Pospíšila boli v zostave "plameňov" aj ďalší dvaja slovenskí útočníci Adam Ružička a Samuel Honzek, ktorí však nebodovali.

V druhom stretnutí medzi Seattlom - Calgary (5:3) sa predstavil Marián Studenič v drese Kraken. Slovenský krídelník však duel nedohral pre trest do konca zápasu. Triumfovalo aj Colorado, ktoré v zostave s Marošom Jedličkom zdolalo Vegas 3:2. Druhý Slovák v tíme Avalanche Tomáš Tatar nehral, rovnako ani Jakub Demek za Golden Knights.