Main Content

Spišská Nová Ves je na čele Extraligy, Humenné na dne: Čo sa deje so Slovanom?

pondelok, 25. september 2023 08:16 | Autor: TASR

Spišská Nová Ves
Spišská Nová Ves | zdroj: TASR

Hokejisti Spišskej Novej Vsi sú stopercentní aj po štvrtom kole nového ročníka Tipos extraligy. V nedeľňajšom šlágri zdolali na domácom ľade Slovan Bratislava hladko 5:1 a ako jediní majú na konte plný počet 12 bodov.

Druhé miesto si udržali Zvolenčania, ktorí zvíťazili na ľade Humenného 5:2. Hostia prehrávali po prvej tretine 1:2, no v ďalších dvoch dokázali streliť štyri góly a potvrdiť úlohu favorita. Nováčik tak naďalej čaká na prvé extraligové body a je na dne tabuľky.

Tretie sú vo forme hrajúce Nové Zámky, zaznamenali tretie víťazstvo po sebe. V nedeľu zdolali obhajcu titulu z Košíc 3:0 a brankár Pavel Kantor si pripísal prvé čisto konto v sezóne. Na štvrtú priečku poskočil Liptovský Mikuláš. Mužstvo Juraja Faitha uspelo v Trenčíne vysoko 6:1.

Tri body v drese hostí si pripísali americký obranca Mitch Miller a útočník Martin Réway. Piata pozícia napriek prehre patrí Popradu. "Kamzíci" dominovali na ľade, ale nepremieňali šance a nestačili na Banskú Bystricu 3:4. Hokejisti Nitry zaznamenali prvé víťazstvo v sezóne, keď doma zdolali Michalovce 3:2 po predĺžení. Michalovčania zaznamenali tretiu prehru za sebou a so štyrmi bodmi im patrí v tabuľke 9. miesto. Nitra je naďalej predposledná, o bod za bratislavským Slovanom.