Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (23.9.): Budúcnosť reprezentačných obrancov, trénerský koniec a trejd Hertla?

sobota, 23. september 2023 11:29 | Autor: Róbert Kalnický

Pavol Funtek
Pavol Funtek | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Pavol Funtek sa dostal na univerzitu

Niekdajší slovenský reprezentant do 20 rokov Pavol Funtek sa dostal na univerzitu. V ročníku 2022/2023 bude Funtek hrať v NAHL za Minot Minotauros, v drese ktorého už odohral 4 zápasy. O ďalší rok neskôr bude pôsobiť v NCAA. Skvelou správou je, že sa dostal na University of Alaska-Anchorage.

Leo Eperješi si našiel nový tím

Urastený slovenský reprezentant do 18 rokov Leo Eperješi bude hrať v novom tíme. Po vydarených majstrovstvách sveta sa hovorilo o jeho pokračovaní v Chicagu Steel v USHL, avšak situácia sa zmenila. Novinár Marián Michalovský informoval na sociálnej sieti Twitter, že Eperješiho kariéra bude pokračovať v NAHL v tíme Wisconsin Windigo.

Prvý trénerský koniec v Česku

Šokujúca informácia dnes prišla z Brna. Tréner Patrik Martinec po troch odohratých stretnutiach skončil na lavičke Komety na vlastnú žiadosť. Hráči Brna totiž v úvodných troch kolách nezískali ani bod a so skóre 2:11 im patrí posledná pozícia v tamojšej najvyššej súťaži.

Presunie sa Tomáš Hertl do Bostonu?

Spoja sa české hviezdy v Bostone Bruins? Podľa portálu NHL Trade Rumors špekulujú zástupcovia Bostonu a San Jose o veľkej výmene. Najväčšou osobnosťou, ktorá by mohla byť súčasťou trejdu, by mohol byť Tomáš Hertl. Práve jeho spojenie s Davidom Pastrňákom je hlavným hnacím motorom pre zástupcov Medveďov.

Kmec otvoril sezónu hetrikom

Mládežnícky slovenský reprezentant Jozef Viliam Kmec otvoril sezónu vo veľkom štýle. Obranca Prince George Cougars pri vysokom víťazstve nad Tri-City Americans (9:0) strelil hetrik. Kmec ukázal, že v novom ročníku s ním treba počítať. Podobná forma by mohla znamenať účasť aj na zimnom svetovom šampionáte juniorov.