Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (23.9.): Nový tím Pereskokova, veľká posila v Prešove i problémy Slovana či Nitry

sobota, 23. september 2023 07:00 | Autor: Róbert Kalnický

Jared Coreau
Jared Coreau | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Vadim Pereskokov v Humennom

Ruský útočník Vadim Pereskokov sa po konci v Michalovciach presunul do svojho tretieho slovenského tímu. Skúsený Rus posilnil nováčika z Humenného, v drese ktorého si odkrútil už aj debut. Vo svojom prvom stretnutí vo farbách Levov si na ľade Banskej Bystrice pripísal dva kanadské body za dve asistencie. Humenčania však na ľade Baranov prehrali pomerom 6:4.

Do Prešova prichádza skúsená posila

HC Prešov predstavil krátko pred štartom TIPOS SHL novú posilu. Rady Koňarov posilnil skúsený ruský zadák Gleb Zyryanov. 31-ročný obranca v uplynulom ročníku hral v KHL za Admiral Vladivostok. Celkovo v kariére nikdy nehral mimo KHL alebo VHL. V Prešove sú od Zyryanova veľké očakávania.

HC Slovan opäť dostal tvrdú lekciu

Hokejisti Slovana Bratislava v domácom prostredí opäť narazili veľmi tvrdo na svojho súpera. V hlavnom meste v Aréne Ondreja Nepelu prehrali so Zvolenom pomerom 2:5. Počas druhého stretnutia, ktoré Belasí odohrali na svojom stánku, bolo opäť počuť nespokojnosť, piskot a bučanie fanúšikov.

Nitra je v problémoch

Hráči HK Nitra sa v novej sezóne aj naďalej trápia. V zápase tretieho kola Tipos Extraligy sa zverenci Antonína Stavjaňu predstavili v Liptovskom Mikuláši, kde zaknihovali tretiu prehru v tomto ročníku. Liptáci dokázali predčiť Corgoňov pomerom 5:3, keď sa hetrikom do štatistík zapísal Alexander Avcin.

Nevídaný strelec hetriku

Včerajší duel medzi Novými Zámkami a Trenčín (7:2) priniesol nevídanú situáciu. Urastený lotyšský obranca Roberts Mamčics strelil do siete Dukly tri góly. Zaujímavosťou je, že tento 28-ročný zadák v uplynulom ročníku odohral dokopy 39 stretnutí, v ktorých dosiahol jeden presný zásah.