Main Content

AS Trenčín pokračuje vo výborných výkonoch: Teraz si to odniesol nováčik

piatok, 22. september 2023 19:56 | Autor: TASR

AS Trenčín logo
AS Trenčín logo | zdroj: Google

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v piatkovom dueli 8. kola Niké ligy.na ihrisku FC Košice 3:0. Upevnili si tak pozíciu lídra tabuľky, na konte majú 19 bodov. Žilina, ktorú v nedeľu čaká duel na ihrisku Slovana Bratislava, stráca na Trenčanov štyri body.

Košičania majú po siedmich dueloch sedem bodov a aj po víkendových dueloch budú na 10. mieste. Trenčania od prvých minút potvrdzovali výbornú formu z úvodu sezóny. Už v 5. minúte sa radovali z gólu, no Gong sa tešil predčasne, keďže jeho zásahu predchádzal dotyk lopty rukou. V 22. minúte už išli do vedenia, keď si obranca domácich Jakubko v snahe odvrátiť loptu strelil vlastný gól.

Hostia mali v prvom polčase viac z hry a prevahu potvrdili v 44. minúte, keď Gong strelou spoza šestnástky prekonal Kiru - 0:2. V druhom polčase aktívnou hrou bránili dvojgólový náskok a hrozili aj v ofenzíve. Od 77. minúty viedli už 3:0 po signále z priameho kopu, po ktorom obranca Mizerák nešťastne stečoval loptu do vlastnej bránky.

Niké liga - 8. kolo:

FC Košice - AS Trenčín 0:3 (0:2)

Góly: 22. Jakubko (vl.), 44. Gong, 77. Mizerák (vl.).

Rozhodovali: Dzivjak - Hancko, Vorel, ŽK: Mizerák - Ibrahim, 3252 divákov.

Košice: Kira - Fabiš, Jakubko, Šindelář, Mizerák - Golikov (69. Petrák), Greššák - Pačinda (22. Liener), Qose (46. Lačný), Anane (46. Vasiľ) - Sagna (84. Sovič)

Trenčín: Vozinha - Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský - Ibrahim (88. Skovajsa), Bariš, Gajdoš (64. Hollý) - Gong (88. Jude), Kupusovič (74. Akila), Eynel Soares (88. Demitra)