Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (22.9.): Fantastický Xabi Alonso, Xavi, Nagelsmann či problémy Renata Sanchesa

piatok, 22. september 2023 12:00 | Autor: Jakub Vaverka

Xabi Alonso
Xabi Alonso | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Nagelsmann bude trénerom Nemecka

Taliansky novinár Fabrizio Romano potvrdil, že novým trénerom Nemecka sa po odchode kouča Hansiho Flicka stane Julian Nagelsmann. Po tom, čo Nagelsmann skončil na lavičke Bayernu Mníchov nepôsobil nikde a čakal na správnu výzvu.

Xavi podpíše kontrakt s FC Barcelona

Ohľadom nového kontraktu Xaviho s FC Barcelona nie sú nijaké pochybnosti. Španielsky lodivod podpíše s katalánskym gigantom novú zmluvu do roku 2025. Je spokojný vo svojej funkcii, pričom spokojnosť panuje aj na strane klubového vedenia.

Renato Sanches rieši zdravotné problémy

Portugalský záložník Renato Sanches sa zranil a bude AS Rím istý čas chýbať. „Stále sú ohľadom neho pochybnosti, je náročné pochopiť, prečo je tak často zranený. Bolo to tak v Bayerne, v PSG a je to tak aj u nás. Nerozumiem tomu," povedal tréner ASR José Mourinho. 

Vynikajúca práca Xabiho Alonsa v Leverkusene

Španielsky tréner Xabi Alonso odvádza v nemeckom Bayere Leverkusen fantastickú prácu. Farmaceuti v uplynulých šiestich dueloch vyhrali päťkrát, raz remizovali, pričom si pripísali skóre 25:5. Výborne hrajú najmä Victor Boniface, Florian Wirtz a defenzívny líder Edmond Tapsoba.

Čo bude s Palhinhom v januári?

Portugalčan Joao Palhinha mal v lete odísť z Fulhamu do Bayernu, ale napokon to nevyšlo a s FFC podpísal nový kontrakt. „Nedokážem kontrolovať budúcnosť, hlavne, ak príde veľká ponuka z obrovského klubu. Čo sa stane v januári alebo v lete neovplyvním," povedal kouč Chalupárov Marco Silva pre Standard.