Main Content

Ruskí hráči v NHL prehovorili: Kto je proti vojne na Ukrajine?

piatok, 22. september 2023 11:05 | Autor: Redakcia Sport7.sk

 Sergej Bobrovskij
Sergej Bobrovskij | zdroj: TASR

Ruská invázia na Ukrajine je častokrát rozoberanou témou nielen u verejnosti, ale aj medzi profesionálnymi športovcami. Častokrát sa tejto téme však snažia vyhnúť ruskí hráči, no nájdu sa aj takí, ktorí odprezentujú svoj názor.

Sú medzi nimi aj hráči v kanadsko-americkej NHL. Ako jeden z vôbec prvých, ktorý o situáciu prehovoril krátko po jej začiatku, bol Sergei Bobrovskij. Gólman Floridy Panthers totiž navrhoval, aby každý jeden hokejista v najlepšej hokejovej lige sveta vyjadril svoj názor. V tom čase však nikto na jeho myšlienky nepristúpil a situácia sa dostala do stratena.

Medzi otvorených kritikov Vladimira Putina patrí Artemi Panarin. Útočník New Yorku Rangers práve s brankárom Floridy patrí k najväčším odporcom aktuálnej situácie. V uplynulých dňoch však vyjadril svoj názor ďalší Rus v kanadsko-americkej NHL - obranca Calgary Flames Nikita Zadorov: "Keď invázia začala, S. Bobrovskij prišiel s nápadom spoločného prehlásenia Rusov v NHL. Nedokázali sme se ale zhodnúť na obsahu. Vznikli dva tábory: propagandistický a názorovo zdravý," hovorí zadák Flames.

Zadorov v ďalšej časti svojho rozhovoru následne uviedol, že sa dištancuje od správania Rusov a od vojny na Ukrajine. Zároveň pre zámorské médiá potvrdil, že spolu s ním zdieľajú tento názor aj spomínaní Artemi Panarin a Sergei Bobrovskij.