Main Content

Slovana Bratislava s dôležitým európskym triumfom: Čo povedali tréner Weiss, Borjan či Čavrič?

piatok, 22. september 2023 09:01 | Autor: TASR

ŠK Slovan
ŠK Slovan | zdroj: TASR

Futbalisti Slovana Bratislava vstúpili do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy víťazstvom 2:1 nad faerským majstrom KÍ Klaksvík. Víťazný gól strelil v 74. minúte Aleksandar Čavrič a jeho tím tak figuruje v tabuľke A-skupiny na druhom mieste za OSC Lille. Slovenský majster sa predstaví v EKL najbližšie 5. októbra na pôde Olimpije Ľubľana.

Slovan kontroloval hru celý prvý polčas, no v koncovke sa nepresadil. Z prvej strely do priestoru bránky naopak otvorili skóre hostia vďaka Denimu Pavlovičovi v 49. minúte. Už o päť minút neskôr vyrovnal kapitán Vladimír Weiss, ktorý bol v základe prvýkrát od začiatku augusta. O triumfe potom rozhodol Čavrič po centri od Tigrana Barseghjana.

Hlasy po zápase /zdroj: RTVS, TASR/:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Je to veľmi dôležité víťazstvo, pretože ak chceme na niečo v tejto skupine pomýšľať, potrebovali sme to zvládnuť. Prehrávali sme po góle zo štandardky, ale siahli sme na dno síl a otočili sme to. Za aktivitu a bojovnosť sme si to zaslúžili. Chceli sme tri body, tie máme a z tohto pohľadu som spokojný."

Aleksandar Čavrič, strelec víťazného gólu Slovana: "Som rád, že konečne to tam padlo. Už v prvom polčase som mohol skórovať, možno by to bolo pokojnejšie. Hostia boli v dobrom bloku, my sme skúšali nabiehať do priestorov za ich obranu. Bolo to ťažké, ale napokon sme našli kľúč k prekonaniu súperovej defenzívy. Je to veľmi dôležité víťazstvo."

Milan Borjan, brankár Slovana: "Sú to veľmi dôležitý tri body v prvom zápase skupiny, získali sme sebadôveru. Je však veľmi náročné hrať proti tímu, ktorý zaparkuje autobus a čaká na chybu. Je náročné hrať proti jedenástim brániacim hráčom, no odviedli sme dobrú prácu v prvom polčase, bolo tam veľa šancí. Potom klesla koncentrácia a inkasovali sme, na konci to chcelo pokojnejší prejav. Chceli sme vyhrať a potešiť fanúšikov a myslím si, že z celkového hľadiska to bol dobrý zápas."